sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Viikon teatterivinkit: Netflix


Tällä kertaa luvassa on teatteriaiheisia Netflix-vinkkejä. Suomessa tarjonnasta ei valitettavasti löydy esitystallenteita kuten vaikkapa Yhdysvalloissa, mutta paljon muuta teatteriin tavalla tai toisella liittyvää katseltavaa on kyllä tarjolla.

Best Worst Thing That Ever Could Have Happened

Merrily We Roll Along-musikaali ei Broadwaylla ensi-iltaan tullessaan ollut mikään hitti, ja esityskausi kestikin vain viitisenkymmentä ennakkonäytöstä ja 16 varsinaista esitystä. Alkuperäisen Broadway-versionsa jälkeen musikaalia on tosin esitetty monessa paikassa, eli ei show hieman töyssyiseen alkuunsa kaatunut. Best Worst Thing That Ever Could Have Happened-dokumentissa työryhmä ja näyttelijät kertoilevat muistojaan ja ajatuksiaan musikaalin tekemisestä, mukana on paljon vanhoja videopätkiä muistelujuttujen lisäksi. Tämä oli tosi mielenkiintoinen, en ollut musikaalista kuullutkaan mutta siihen oli hauska tutustua dokumentin kautta.

Ben Platt: Live From Radio City Music Hall

Näyttelijä-laulaja Ben Platt muistetaan esimerkiksi Dear Evan Hansen-musikaalin Evan Hansenin roolin alkuperäisenä esittäjänä, siitä hän minun tietoisuuteeni ilmestyi. En ole vielä tätä konserttia katsonut, mutta vaikuttaa tosi hyvältä. Platt on mainio näyttelijä ja taitava laulaja, joten show on varmastikin nauttimisen arvoinen.

Grease & Grease 2

Grease taisi olla ensimmäinen tai ainakin ensimmäisiä kokemiani musikaalileffoja, ja olen aina tykännyt varsinkin sen biiseistä. En ole lavalla Greasea nähnyt vaikka parikin kertaa olisi ollut mahdollista, mutta jonain päivänä menen ihan varmasti tämän klassikon kokemaan. Leffa on oikein kiva, ja lisäksi Greasen biisejä/kohtauksia on tullut vastaan tosi monessa tv-sarjassa. Kakkososaa en ole katsonut enkä edes tiennyt sen olemassaolosta ennen kuin Netflix ehdotti sitä minulle katseltavaksi. Täytyy kyllä ensin katsoa eka osa uudelleen, mutta enköhän tuon toisenkin leffan laita jokin päivä pyörimään.

Mamma Mia & Mamma Mia: Here We Go Again

En ole nähnyt näistä kumpaakaan, ykkösosasta kyllä pätkiä mutta kakkososasta vain trailerin. Abban musa on kyllä tuttua ja ekan leffan tarina myös, mutta sekä lava- että leffaversiota olen sujuvasti vältellyt, vaikka minulla ei mitään sitä vastaan olekaan. Hyväntuulista ja piristävää musikaalijuttua kaivatessa tämä arvatenkin toimii mainiosti, eli täytynee katsella tämäkin joskus.

Opening Night

Katsoin tämän monta vuotta sitten, mutta muistaakseni leffa on hauska ja vähän sellainen näytelmä menee pieleen takahuoneissa-tyyppinen juttu. On Broadway-musikaalin ensi-ilta ja vaikeuksia tuntuu kasaantuvan, mutta show must go on ja sitä rataa. Kiva leffa ja kiva myös nähdä teatterimaailmaan sijoittuva elokuva, olen niitä aika vähän nähnyt, vaikka toki niitä paljon on olemassa.

Funny Girl

Funny Girl-musikaalista tiedän biisin tai kaksi, mutta muuten en oikein mitään. Klassikkohan tämä on ja pitäisi sivistää itseäni sen verran, että katsoisin leffan ja ehkä jonkin esitystallenteen myös. Leffa löytyy siis Netflixistä, samoin Barbra: The Music... The Mem'ries... The Magic!-niminen konserttitaltiointi Barbra Streisandin eli alkuperäisen Funny Girl-tähden (sekä leffan että musikaalin) keikkakiertueen huipennuksesta. Konsertissa kuullaan myös musikaalibiisejä, eli sopii hyvin katsottavaksi ennen tai jälkeen Funny Girlin.

American Son

Samannimiseen näytelmään perustuva American Son on hyvin näytelmällinen elokuva, en tiedä onko se yhtä hyvä kuin ilmeisesti paljon kiitosta ansainnut näytelmäversio, mutta ainakin intensiteetti välittyy ruudunkin läpi selvästi. Mukana on näytelmän alkuperäinen näyttelijäkaarti, samoin ohjaaja ja käsikirjoittaja. Tämä on tosi mielenkiintoinen juttu ja varmasti vaikuttanut leffan tekemiseen, liekö helpottanut, vaikeuttanut tai muuten muokannut sitä, miten näyttelijät ja työryhmä tekevät? American Son on hyvää katsottavaa myös Black Lives Matter-liikettä, rasismia ja epätasa-arvoa ajatellen, suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti