maanantai 22. kesäkuuta 2015

Jurassic World 3D

kuvat täältä
21.6. suunnattiin Porvoon BioRexiin katsomaan Colin Trevorrowin ohjaama Jurassic World. Moni varmasti muistaa Jurassic Park- elokuvasarjan, joka tehtiin 1990-2000 luvuilla. Muutamia viittauksia vanhoihin Jurassic- leffoihin löytyykin tästä elokuvasta.

Elokuva alkaa kahden veljeksen, Zachin (Nick Robinson) ja Grayn (Ty Simpkins) lähtiessä kohti Isla Nublarilla sijaitsevaa Jurassic Worldiä. Heidän tätinsä Claire (Bryce Dallas Howard) työskentelee puistossa ja pojat saavat VIP- rannekkeet käteensä. Siitä alkaa seikkailu esihistoriellisten petojen kanssa. Toisaalla puiston uuden vetonaulan aitausta tarkastamaan saapuu Owen Grady (Chris Pratt) joka toimii puistossa velociraptoreiden kouluttajana. Eiköhän kuitenkin dinosaurus karkaa ja siinä vaiheessa iskee paniikki ja pelko päälle. Owen ja Claire lähtevät etsimään Zachia ja Grayta viidakosta ja samaan aikaan puiston hurjin peto raivaa tietään kohti vierailijoita. Löytävätkö työntekijät keinon pelastaa päivä vai loppuuko Jurassic Worldin toiminta yhden virheen myötä?


Pidin Jurassic Worldista tosi paljon, minusta oikein hyvin toteutettu elokuva ja toimi hyvin myös 3D:nä. Musiikki varsinkin oli upeaa kuultavaa ja dinosaurukset hyvin animoituja. Tykkäsin myös siitä, että velociraptorit (Blue, Delta, Echo ja Charlie) toimivat koulutuksessa ja vaikka ne ovat lihansyöjiä niin niistä oli tehty tuollaisia fiksuja ja uskollisia. Juoni kulki hyvin ja sopivan jännittäviä kohtia oli paljon. Chris Pratt nousi yhdeksi lempinäyttelijöistäni, hän oli todella hyvä. Myös muut näyttelijät tekivät hyvää työtä, mutta huikaisevia roolisuorituksia ei nähty. Havaijin Kauai- saarella kuvatun elokuvan saari Isla Nublar oli kaunis ja kiehtova, minäkin haluan dinosaurussafarille! Myös puvustus oli todella toimiva, mahtavan näköisiä vaatteita kaikilla.


Kokonaisuudessaan hyvin vaikuttava ja massiivinen leffa. Ehdottomasti suosittelen kaikille, vähääkään jos dinosaurukset, Jurassic Park tai jännitys kiehtoo, tai muutenkin, menkää katsomaan!