torstai 30. kesäkuuta 2016

Vaimoke @ Koskenniskan kesäteatteri

Meillä on perheessä sellainen tapa, että kierretään kesän aikana kaikki lähellä olevat kesäteatterit, jos se vain on mahdollista. Tänä vuonna kesäteatterikierros alkoi Koskenniskan kesäteatterista Vaimoke-esityksen muodossa.
Leivon perheen tytöillä on kaikilla ollut sutinaa saman miehen, Esko Latvan (Aku Laine) kanssa jossain vaiheessa elämäänsä. Nyt Esko lyö vetoa toimittaja Torvelan (Joni Nordman) ja kapteeni Kallion (Tapio Valonen) kanssa siitä, että menee naimisiin ensimmäisen naisen kanssa, joka tulee vastaan. Tämä sattuu olemaan Leivon perheen nuorin tytär Kirsti (Varpu Hapuoja), joka ei ole vielä Eskon kanssa heilastellutkaan - eikä aio nytkään. Alkaa takaa-ajo, kun Esko yrittää vakuuttaa Kirstin avioon kanssaan. Lopulta tyttö siihen suostuukin, tosin kaiken maailman avioehtojen kanssa.

Itse olen suuri kesäteatterin ystävä, vaikka esitykset usein ovatkin vähän liian "kevyttä höttöä" minun makuuni (vaikka vakavempiakin kesäteatteriesityksiä tietysti löytyy). Kesäteattereiden kuuluu olla hauskoja, tällaisen draamaa ja suuria tunteita kaipaavan pitää laittaa aivot kesäteatteriasentoon ennen esitystä.

Esitys alkoi vähän hitaasti, ensimmäinen puoliaika kulki eteenpäin selkeästi mutta vähän jäykästi. Toisella puoliajalla olikin jo ihan eri meininki, ja esitystä oli tosi kiva seurata. Monta hauskaa ja hyvää juttua mahtui esitykseen mukaan, ja yleisö tuntui nauttivan. Näyttelijät tekivät hyvää työtä ja esitys pysyi mainiosti kasassa.

Äänentoisto toimi hyvin, kuten aina Koskenniskassa. Katsomon penkit oli korotettu ja yksi uusi katos tehty, joten nyt on mukava seurata esitystä uusituilla penkeillä ja kuivana, vaikka vettä sataisikin. Meille sattui aurinkoinen ilta, jolloin oli tietysti vielä kivempi kesäteatterikokemus.