keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Sata lasissa! @ Uusi Iloinen Teatteri

Näin esityksen bloggaajalipulla, kiitos UIT!
kuvat © Mirkku Merimaa
Viime vuonna kävin ensimmäistä kertaa katsomassa UIT:n juttua ja päätin silloin, että tästähän tulee nyt vakituinen kesänaloitustraditio, joten luonnollisesti Sata lasissa!-ensi-ilta kutsui eilen.

Heti ensimmäiseksi huomioni kiinnitti Sibelius-monumenttia henkivä lavastus, josta tuli mieleen Hämeenlinnassa nähty Suomi sataa ja tuulee. Se ei kuitenkaan ollut huono juttu, vaan lava näytti oikein hienolta. Show lähti reippaasti käyntiin erään tunnetun hauvelin vierailulla ja sen jälkeen porukka lauloi ja tanssi näyttävän aloitusnumeron. Sketsejä ja laulua oli sopivassa suhteessa ja varsinkin koreografioista tykkäsin tosi paljon. Kaikki mukana olevat tyypit tekevät hyvää työtä ja heitä on mahtavaa katsella lavalla. Esityksessä nähdään siis Mikko Penttilä, Tuukka Raitala, Sanna Majuri, Sofia Arasola, Susanna Laine, Mikael Saari, Kalle Lähde, Sari Siikander, Minttu Sinkkonen, Jussi Lampi ja Paavo Kinnunen sekä orkesterina Jean S.

Eniten pidin vanhan- ja nykyajan kohtaamisesta musiikin välityksellä rakkauslauleluiden muodossa. Hienoja koreografioita, hyviä biisivalintoja ja mahtavasti sekoittuivat eri aikojen tyypit. Ihana kohtaus! Myös rehtorin puhutteluun joutuneet Kullervo (Tuukka Raitala) ja Lemminkäinen (Kalle Lähde) äiteineen olivat oikein mainioita, samoin opettajien välituntiepisodi Villen (Mikael Saari) keittämää kahvia ihastellessa. Onkohan minunkin opettajilla tuollaista opettajanhuoneessa..? Presidentti Trump nähtiin lavalla myös Mikko Penttilän esittämänä muutamaan otteeseen, samoin aivan mieletön Jean S.-show. Orkesteri oli iskussa ja kirvoitti yleisöstä äänekkäitä naurunremahduksia. Vaikka pidin viime vuoden Soitellen soteen-ilottelusta, Sata lasissa! voittaa sen, no, sata-nolla. Olin ihan myyty melkein ensi hetkistä lähtien ja pikkusiskoni kanssa suunnitellaankin jo seuraavaa katsomiskertaa.

Kehua voisi kaikkia ja niin kehunkin: Olette mahtavia, lavalla näytti olevan hauskaa ja kaikki sujui luontevasti. Laulu ja tanssi on mukavaa katsottavaa ja tekeminen on rautaisen ammattitaitoista ja viihdyttävää. Ilo katsella ja nauttia. Erityismainintoja nyt kuitenkin. Minttu Sinkkonen tanssii upeasti ja varsinkin se Sipilä-matkalaukkukohtaus ja sen tanssiosuus on loistava. Tuukka Raitalaa, Mikael Saarta ja Sofia Arasolaa on aina kiva nähdä lavalla ja he tekevät kaiken aina niin taitavasti että voi vain ihastella. Sanna Majuri laulaa hienosti kuten aina ja on myös sketseissä mainio. Ja Pakko vastata-kohtaukselle myös erikoisaplodit, ihan mahtava!

Sata lasissa! on toimiva, viihdyttävä kokonaisuus, jonka parissa viihtyisi pidempäänkin. Se on koottu erilaisista kohtauksista, jotka kaikki sopivat toisiinsa ja joista jokaisessa on ainakin jotain hauskaa ja hyvää ja kivaa. Tätä katsoo hymy huulilla, salista poistuu iloisena ja kesä alkaa esityksen parissa ihanasti. Vaikka tätä ehtiikin vielä uudestaan katsomaan, odotan jo innolla mitä ensivuonna on luvassa!