keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kohti kesää!

Lauantaina 24.5 suuntasin pikkusiskoni koulun kanssa katsomaan Tarzania (5x) ja mukana oli myös kaverini Vilma. Oltiin teatterilla puoli yhden aikaan, äiti maksoi pöytävarauksen ja päästiin melkein heti sitten istumaankin. Roolit tällä kertaa:
Tarzan - Jon-Jon Geitel
Terk - Matti Leino
Jane - Raili Raitala
Kala - Emilia Nyman
Kerchak - Mikko Vihma
Pikku-Tarzan - Wiljami Miettunen
Porter, Janen isä - Eero Saarinen

Tarzan oli ihana - taas kerran. Valloittava, hauska ja liikuttava, eikä tätä häirinnyt sekään että edessäni istui eräs mies jonka takaa oli vaikea nähdä (ja tästä syytetään lyhyyttäni) :D Tarzan onkin muodostumassa mulle tärkeäksi musikaaliksi, sellaiseksi, jota en tule unohtamaan ja joka koskettaa minua.  Lauantain näytös meni siis aivan nappiin ja varmaan nämä 1.-6.luokkalaisetkin pitivät näkemästään. Käytiin moikkaamassa pikaisesti muutamaa näyttelijää shown jälkeen ja Vilma nappasi kuvankin!
minä, Saska Pulkkinen, Jon-Jon Geitel ja Matti Leino
 Tarzanin jälkeen suuntasimme mäkkäriin syömään, minä, Vilma ja äiti, ja sieltä tuli mukaan myös toinen kaverini Tiia. Käytiin mäkissä ja Starbucksissa ja käveltiin sitten rantaan, jossa odoteltiin hetkinen. Mentiin sitten takaisin teatterille, tälläkertaa vuorossa vihonviimeinen Zivago! Esitys oli ihana ja saikin sitten mahtavat aplodit kun melkein kaikki katsomossa taputtivat seisten. Itse ehdin nähdä Zivagon 10 kertaa, eikä yksikään ollut liikaa. Pääsinpä kerran kävelemään lavasteissakin... Oli huikea kokemus nähdä esityksen kasvavan ja roolien kehittyvän näinkin upeiksi. Haikeaa, tulee ikävä tätä. Zivagon jälkeen käytiin myös moikkaamassa näyttelijöitä, ja toivoteltiin hyvät kesät. Syksyllä sitten nähdään taas, uusia ensi-iltojakin. Tarzan jatkuu myös syksyllä.

minä ja Tuukka Leppänen
Hyvää kesää!

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Luotu säilymään, on rakkaus tää.

http://www.hkt.fi/press/toht/toht104.jpg
Postauksen kuvat © Charlotte Estmann-Wenström
Helsingin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä pyörii vielä kolmen näytöksen ajan suurmusikaali Tohtori Zivago. Itse olen kyseisen esityksen nähnyt yhdeksän (hmm) kertaa, ja vielä yksi on edessä.  Zivagosta pidän siis henkilökohtaisesti paljon, ja niin seuralaisenikin ovat pitäneet, poikkeuksetta. Ehkä mun kanssa teatteriin tulevat pitävät samanlaisista esityksistä kuin minäkin..

Tohtori Zivago perustuu Boris Pasternakin romaaniin. Venäjällä riehuu sota, jonka reunoilla kerrotaan rakkaustarinoita. Tohtori Juri Zivago kilpailee kahden muun miehen kanssa kauniin Laran rakkaudesta, mutta häntä vetää toiseen suuntaan oma vaimo ja lapsi. Sodan ja mullistusten muokkaamassa maassa ihmiset etsivät omaa paikkaansa, kukin erilaisin seurauksin. 
 
http://www.hkt.fi/press/toht/toht110.jpg
Anna-Maija Jalkanen (Tonja)  ja Tuukka Leppänen (Juri).

http://www.hkt.fi/press/toht/toht141.jpg
Anna-Maija Tuokko (Lara)  ja Tuukka Leppänen (Juri).

Zivagossa kaikki on upeaa. lavastus, puvustus, musiikki ja varsinkin näyttelijät! Jokainen rooli tuntuu loppuun hiotulta, ja jokainen rooli on kasvanut prosessin aikana. (Ensimmäisen kerran kävin katsomassa 1.ennakossa, viimeisin oli pari viikkoa sitten) Jos mahdollisuus on, niin menkää katsomaan! Hkt on tehnyt upean musikaalin, jossa on sopivasti katsottavaa ja kuunneltavaa, eikä kolmessa tunnissa ehdi kyllästyä. Kolme tuntia sujuu ennemminkin hujauksessa, katsomoon voisi jäädä vielä istumaan. Kiitos tästä mahtavasta kokemuksesta hkt!

Zivagon viimeiset esitykset 15.5, 17.5 ja 24.5.

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kuka muukaan täällä hiippailisi lannevaatteessa.

Tarzanpa hyvinkin! 8.5 Helsingin kaupunginteatterin Tarzan-musikaali riemastutti minua neljättä kertaa. Tarzanissa nähdään tasainen kaksoisroolitus ilmeisesti melkein kaikissa pääosissa. 8.5 rooleissa olivat:
Tarzan: Saska Pulkkinen (Jon-Jon Geitel)
Jane: Raili Raitala (Elina Aalto)
Pikku-Tarzan: Luka Haikonen (Pablo Ounaskari, Wiljami Miettunen)
Terk: Matti Leino (Pekka Hiltunen)
Kerchak, apinoiden johtaja: Panu Vauhkonen (Mikko Vihma)
Kala, Tarzanin apinaäiti: Sanna Majuri (Emilia Nyman)
Porter, Janen isä: Matti Olavi Ranin (Eero Saarinen)

Olen nähnyt melkein kaikki kaksoismiehitykset Tarzanissa, ainoastaan Mikko Vihma ja Wiljami Miettunen eivät ole vielä olleet esityksessä silloin kun minä olen ollut katsomossa. Musikaalin alussa lavalle on heijastettu Afrikan kartta. Tarina alkaa, niinkuin elokuvakin, haaksirikosta. Tarzanista tulee pian orpo ja hän päätyy apinaheimoon. Pikkupoika leikkii apinoiden kanssa, vaikkeivät he hyväksy Tarzania joukkoonsa. Pian pojasta kasvaa mies ja Tarzan oppii enemmän ja enemmän viidakosta. Viidakon ja apinaheimon rauha järkkyy Janen, hänen isänsä, opas Claytonin ja tämän avustajan/alaisen saapuessa viidakkoon. Tarzan tunnistaa Janesta samoja piirteitä kuin itsestään ja alkaa viettää aikaa hänen kanssaan. Loppuun mahtuu jos jonkinlaista tapahtumaa, joka naurattaa, pelottaa ja koskettaa.

Jon-Jon Geitel, Unto Nuora, Kari Mattila, Eero Saarinen ja Raili Raitala
Tarzan tarjoilee elämyksiä, huikaisevia roolisuorituksia ja ihanaa musiikkia koko perheelle. Viidakko on loihdittu lavalle uskottavasti, apinalaumaa voi melkein luulla oikeaksi ja tunteet tulevat lavalta katsomoon. Katsomoa on hyödynnetty esityksessä kiitettävästi, apinat loikkivat eturivissä ja laskeutuvat parvekkeelta, Jane kiitää helmat liehuen takaisin viidakkoon. Vieressäni istunut pikkupoika liimautui tiukasti penkkiinsä ja hymyili ujosti, kun apina vilkuili häntä suurennuslasin läpi. Hymyilin onnesta, kun Tarzan ja Jane istahtivat eteeni. Onnekas, joka valitsee eturivin. Lavalla on välillä niin paljon liikettä, ettei tiedä mihin sitä katsoisi. Apinat tanssivat toisaalla, leopardi laskeutuu puun runkoa pitkin ja Tarzan tekee tulta. 

Saska Pulkkinen
Itse pidin jokaisesta roolisuorituksesta, ei voi kuin ihastella näyttelijöiden kykyä muuttua apinaksi, leopardiksi tai miksi ikinä tarvitseekaan. Matti Leino Terkkinä laulaa upeasti, tanssii taitavasti ja valloittaa näyttelemisellään. Saska Pulkkinen ja Jon-Jon Geitel tekevät molemmat vaikuttavaa työtä. Laulu sujuu ja kaikki on mahtavaa.  Panu Vauhkosen Kerchak on vastuuntuntoinen, vahva heimopäällikkö ja Vauhkonen näyttelee upeasti. Sanna Majuri ja Emilia Nyman. Aivan ihanaa. Äidinrakkutta parhaimmillaan, ja kuinka upeasti ja koskettavasti näyteltynä!

Kiitos hkt:lle upeasta, koskettavasta, hauskasta, kauniista ja ammattitaitoisesta musikaalista, olen vaikuttunut. Kiitos♥

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Teatterinna.

Tervetuloa!

Tämä blogi, Teatterinna, kertoo 15vuotiaan tytön elämästä teatterin,kulttuurin,lukemisen ja karvakavereiden parissa. Blogissa esiintyy juttuja laidasta laitaan varustettuna kuvilla. On kirjoituksia luonnosta, arvosteluja kirjoista ja mietteitä teatterista, sekä kuvia koirista, kissoista, hevosista, linnuista... Tervetuloa!