keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Tom of Finland-pressitilaisuus @ Turun kaupunginteatteri

"Mitä ei voi sanoa, se piirretään. Mitä ei voi piirtää, se lauletaan."

Tänään oli luvassa reissu Turkuun ja Tom of Finland-musikaalin makupalojen pariin. Tilaisuus oli myös yleisölle avoin ja paikalla olikin mukavasti porukkaa. Näimme musikaalista kaksi kohtausta ja kuulimme tekijöiden mietteitä siitä, millaista musikaalia on ollut tehdä ja millainen siitä nyt sitten on tulossa. Tom of Finlandin ensi-illat ovat 27. ja 28.1. Logomo-teatterissa, minä suuntaan esityksen pariin 11.2. eli siihen asti täytyy odottaa koko musikaalin näkemistä. Näiden ennakkopalojen perusteella en ehkä malttaisi.
Musikaalin musiikki vaikuttaa näiden kahden erilaisen maistiaisen perusteella monipuoliselta ja oikein hyvältä, tykkäsin molemmista biiseistä mutta enemmän ehkä tästä jälkimmäisestä kohtauksesta, jossa Touko (Olli Rahkonen) ja Veli (Jukka Nylund) lauloivat. Ensimmäisessä kohtauksessa kuultu biisi, "Glad To Be Gay" löytyy muuten spotifysta! Musiikin tekijät Jussi Vahvaselkä ja Jori Sjöroos kertoivat vähän millaisia säveliä on luvassa ja odotan innolla että pääsen kuulemaan loputkin kappaleet.
Itselleni ei Touko Laaksonen eikä Tom of Finland ole mitenkään kovin tuttu juttu, pari vuotta sitten en edes tiennyt koko tyypistä mitään tai ainakaan yhdistänyt piirroksia ja nimeä. Heti kun musikaalin ilmoitettiin tulevan ensi-iltaan, etsin tietoa Touko Laaksosesta ja luinkin sitten paljon juttuja hänestä ja hänen taiteestaan ja aloin koko ajan kiinnostua taiteilijasta enemmän. Musikaali luultavasti avaa Toukon elämää laajemmin kuin Wikipedia-artikkelit ja uutiset joita olen lueskellut ja odotan millaisen kuvan taiteilijasta ja ihmisestä se tuo katsojien eteen.


meikäläinen ja Kake (Ville Erola)!
© Tuukka Raitala
Saimme myös maistaa Tom of Finland-leivoksia ja hyviä olivat! MBakeryn käsialaa nämä herkut. Luvassa oli vielä piipahdus Wäinö Aaltosen museoon ja Touko Laaksonen - Tom of Finland. Musiikista ja miehistä. näyttelyyn. Siellä aukeni myös yhdenlainen kuva Touko Laaksosesta ja hänen taiteestaan. Minä käyn kauhean vähän minkäänlaisissa museoissa, joten tykkäsin tosi paljon vierailla näyttelyssä, joka oli lisäksi hienosti rakennettu ja sinne oli minusta valittu hyviä piirroksia, kirjeitä ja valokuvia sekä infoteksteissä oli kiinnostavia tietoja. Kannattaa ehdottomasti vierailla näyttelyssä ja katsastaa se vaikka samalla reissulla musikaalin kera.


torstai 5. tammikuuta 2017

Kevään teatteritärpit

Keväälle 2017 nyt listausta niistä jutuista, jotka eniten kiinnostavat tällä hetkellä!

© Andreas Janett

Kiinnostuin musikaalista sen tekijäporukan perusteella, mutta kun luin esityksen esittelyn, huomasin että tarinakin kuulostaa mielenkiintoiselta. Espoossa en ole ikinä ennen käynyt teatterissa, joten kiva nähdä taas yksi uusi teatteri. Liput minulla on jo kahteen esitykseen, eli toivottavasti on hyvä ja luultavasti onkin.

© Elina Giounanli
We Are The Persians! @ vierailuesitys Espoon Kaupunginteatterissa

Tämän bongasin Espoon kaupunginteatterin ohjelmistolehtisestä ja esitys vaikutti heti kiinnostavalta. Lavalla kuullaan kuuden miehen tositarinat heidän matkastaan kotimaastaan Ateenaan.

© Henrik Schütt
Rakastetaan tietämättä mitään @ Helsingin kaupunginteatteri

Tämänkin valitsin listalle tekijöiden takia, koska on oikein mainion kuuloinen porukka esitystä tekemässä. Olen myös tykästynyt yleisesti komediaan enemmän ja enemmän, joten sitä mahtuu tähänkin vuoteen varmasti monet kerrat ja tämä nyt ainakin.

© Aki Loponen
Vertigo @ Lahden Kaupunginteatteri

Tämähän oli ensi-illassa jo viime syksynä, mutta kun en ehtinyt silloin käymään niin laitetaan Vertigo listalle. Olen kuullut tosi paljon kehuja tästä ja haluan ehdottomasti nähdä, vaikuttaa oikein hyvältä.


Eikä kukaan meitä enää etsi @ Teatteri Siperia

Ilmastonmuutos (ja varsinkin siihen vaikuttaminen) on yksi kiinnostavimpia aiheita, joten tämä täytyy siis nähdä! Ilmastonmuutoksen käsittely groteskilla huumorilla ja samalla lohdullisesti kuulostaa hyvältä.

© Janne Mikkilä
Sata lasissa! @ Uusi Iloinen Teatteri

Tykkäsin viime vuonna UIT:n Soitellen soteen!-esityksestä kovasti, joten päätin jo silloin että haluan nähdä seuraavankin jutun. Tässä on mukana samoja tyyppejä kuin viimeksikin, joten eiköhän lavalla ole hyvä show luvassa.

© Tom of Finland, Sam Sihvonen
Tom of Finland @ Turun Kaupunginteatteri

Touko Laaksosen matka Tom of Finlandiksi nähdään tänä vuonna musikaalina ja elokuvana, meikäläinen aikoo katsoa molemmat. Musikaali kuitenkin kiinnostaa enemmän ja odotan innolla sen näkemistä.

Tässä nyt muutama poiminta tämän kevään esitystarjonnasta, saa vihjata jos jossain menee kiinnostavia esityksiä!