sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kuka muukaan täällä hiippailisi lannevaatteessa.

Tarzanpa hyvinkin! 8.5 Helsingin kaupunginteatterin Tarzan-musikaali riemastutti minua neljättä kertaa. Tarzanissa nähdään tasainen kaksoisroolitus ilmeisesti melkein kaikissa pääosissa. 8.5 rooleissa olivat:
Tarzan: Saska Pulkkinen (Jon-Jon Geitel)
Jane: Raili Raitala (Elina Aalto)
Pikku-Tarzan: Luka Haikonen (Pablo Ounaskari, Wiljami Miettunen)
Terk: Matti Leino (Pekka Hiltunen)
Kerchak, apinoiden johtaja: Panu Vauhkonen (Mikko Vihma)
Kala, Tarzanin apinaäiti: Sanna Majuri (Emilia Nyman)
Porter, Janen isä: Matti Olavi Ranin (Eero Saarinen)

Olen nähnyt melkein kaikki kaksoismiehitykset Tarzanissa, ainoastaan Mikko Vihma ja Wiljami Miettunen eivät ole vielä olleet esityksessä silloin kun minä olen ollut katsomossa. Musikaalin alussa lavalle on heijastettu Afrikan kartta. Tarina alkaa, niinkuin elokuvakin, haaksirikosta. Tarzanista tulee pian orpo ja hän päätyy apinaheimoon. Pikkupoika leikkii apinoiden kanssa, vaikkeivät he hyväksy Tarzania joukkoonsa. Pian pojasta kasvaa mies ja Tarzan oppii enemmän ja enemmän viidakosta. Viidakon ja apinaheimon rauha järkkyy Janen, hänen isänsä, opas Claytonin ja tämän avustajan/alaisen saapuessa viidakkoon. Tarzan tunnistaa Janesta samoja piirteitä kuin itsestään ja alkaa viettää aikaa hänen kanssaan. Loppuun mahtuu jos jonkinlaista tapahtumaa, joka naurattaa, pelottaa ja koskettaa.

Jon-Jon Geitel, Unto Nuora, Kari Mattila, Eero Saarinen ja Raili Raitala
Tarzan tarjoilee elämyksiä, huikaisevia roolisuorituksia ja ihanaa musiikkia koko perheelle. Viidakko on loihdittu lavalle uskottavasti, apinalaumaa voi melkein luulla oikeaksi ja tunteet tulevat lavalta katsomoon. Katsomoa on hyödynnetty esityksessä kiitettävästi, apinat loikkivat eturivissä ja laskeutuvat parvekkeelta, Jane kiitää helmat liehuen takaisin viidakkoon. Vieressäni istunut pikkupoika liimautui tiukasti penkkiinsä ja hymyili ujosti, kun apina vilkuili häntä suurennuslasin läpi. Hymyilin onnesta, kun Tarzan ja Jane istahtivat eteeni. Onnekas, joka valitsee eturivin. Lavalla on välillä niin paljon liikettä, ettei tiedä mihin sitä katsoisi. Apinat tanssivat toisaalla, leopardi laskeutuu puun runkoa pitkin ja Tarzan tekee tulta. 

Saska Pulkkinen
Itse pidin jokaisesta roolisuorituksesta, ei voi kuin ihastella näyttelijöiden kykyä muuttua apinaksi, leopardiksi tai miksi ikinä tarvitseekaan. Matti Leino Terkkinä laulaa upeasti, tanssii taitavasti ja valloittaa näyttelemisellään. Saska Pulkkinen ja Jon-Jon Geitel tekevät molemmat vaikuttavaa työtä. Laulu sujuu ja kaikki on mahtavaa.  Panu Vauhkosen Kerchak on vastuuntuntoinen, vahva heimopäällikkö ja Vauhkonen näyttelee upeasti. Sanna Majuri ja Emilia Nyman. Aivan ihanaa. Äidinrakkutta parhaimmillaan, ja kuinka upeasti ja koskettavasti näyteltynä!

Kiitos hkt:lle upeasta, koskettavasta, hauskasta, kauniista ja ammattitaitoisesta musikaalista, olen vaikuttunut. Kiitos♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti