keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Luotu säilymään, on rakkaus tää.

http://www.hkt.fi/press/toht/toht104.jpg
Postauksen kuvat © Charlotte Estmann-Wenström
Helsingin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä pyörii vielä kolmen näytöksen ajan suurmusikaali Tohtori Zivago. Itse olen kyseisen esityksen nähnyt yhdeksän (hmm) kertaa, ja vielä yksi on edessä.  Zivagosta pidän siis henkilökohtaisesti paljon, ja niin seuralaisenikin ovat pitäneet, poikkeuksetta. Ehkä mun kanssa teatteriin tulevat pitävät samanlaisista esityksistä kuin minäkin..

Tohtori Zivago perustuu Boris Pasternakin romaaniin. Venäjällä riehuu sota, jonka reunoilla kerrotaan rakkaustarinoita. Tohtori Juri Zivago kilpailee kahden muun miehen kanssa kauniin Laran rakkaudesta, mutta häntä vetää toiseen suuntaan oma vaimo ja lapsi. Sodan ja mullistusten muokkaamassa maassa ihmiset etsivät omaa paikkaansa, kukin erilaisin seurauksin. 
 
http://www.hkt.fi/press/toht/toht110.jpg
Anna-Maija Jalkanen (Tonja)  ja Tuukka Leppänen (Juri).

http://www.hkt.fi/press/toht/toht141.jpg
Anna-Maija Tuokko (Lara)  ja Tuukka Leppänen (Juri).

Zivagossa kaikki on upeaa. lavastus, puvustus, musiikki ja varsinkin näyttelijät! Jokainen rooli tuntuu loppuun hiotulta, ja jokainen rooli on kasvanut prosessin aikana. (Ensimmäisen kerran kävin katsomassa 1.ennakossa, viimeisin oli pari viikkoa sitten) Jos mahdollisuus on, niin menkää katsomaan! Hkt on tehnyt upean musikaalin, jossa on sopivasti katsottavaa ja kuunneltavaa, eikä kolmessa tunnissa ehdi kyllästyä. Kolme tuntia sujuu ennemminkin hujauksessa, katsomoon voisi jäädä vielä istumaan. Kiitos tästä mahtavasta kokemuksesta hkt!

Zivagon viimeiset esitykset 15.5, 17.5 ja 24.5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti