maanantai 13. helmikuuta 2017

Tom of Finland @ Turun kaupunginteatteri

Näin esityksen bloggaajalipulla, kiitos Turun kaupunginteatteri!
kuvat © Otto-Ville Väätäinen
Turun kaupunginteatterin Tom of Finland-musikaalia on hehkutettu ja siitä on puhuttu paljon, nyt minäkin ehdin katsomoon todistamaan tätä hienoa esitystä.

Kaarinalaisen opettajaperheen poika Touko (Olli Rahkonen) pitää lapsesta asti piirtämisestä ja kehittyy komeiden, lihaksikkaiden miesten piirtämisessä sille tasolle, että pian koko maailma tuntee nimen Tom of Finland.

Ihan ensimmäisenä tekee mieli hehkuttaa Olli Rahkosta ja sen teenkin. Hän on aivan loistava Touko, ihan mahtavaa roolin tekemistä, laulamista, näyttelemistä ja lavalla olemista. Rahkonen näyttelee luontevasti Toukon elämän vaiheet nuoruudesta vanhuuteen ja on erinomainen valinta rooliin. Toukon elämänkumppania Veliä näyttelevä Jukka Nylund tekee hänkin hienon roolin ja enemmänkin olisin häntä lavalla kuullut ja katsonut. Anna-Victoria Eriksson Toukon Kaija-siskona on myös hyvä ja laulaa kauniisti.

Muista tyypeistä mainittakoon tietysti Kake (Ville Erola) joka on komea ilmestys ja todellakin kingi, kuten Erola musikaalin pressissä hahmonsa totesi olevan. Mika Kujala eli Markus Palin lauloi En ole niitä-nimisen kappaleen ja kylläpä komeasti lauloikin. Piirroshahmot ovat kaikki hienon ja komean ja hurmaavan näköisiä sekä myös Toukon piirrosten näköisiä.Valloittava pari ovat Osmo (Tuukka Raitala) ja Rauni (Jonas Saari).

Laulujen sanoitukset ja myös kappaleiden nimet ovat hauskoja, kekseliäitä ja oikein mainioita, erityisesti Elämänviiva, Puistohomojen baletti I-IIIPanen paperilla ja Likaiset kuvat jäivät mieleen. Välillä musiikki meinasi hukuttaa laulujen sanat, mutta onneksi englanninkielinen tekstitys pyöri ja siitä pystyi katsomaan, mitä sanottiin. Musiikki on monipuolista, sitä kuuntelee enemmän kuin mielellään ja erilaiset melodiat kuulostavat hienoilta.

Reija Wäreen koreografiat toimivat hyvin ja niistä huomaa piirrosten vaikutuksen. Taustalla kuuluvat piirtämisen äänet ovat myös hyvä keksintö ja ne sopivat musikaaliin loistavasti, kuten myös Sanna Malkavaaran projisoinnit. Velin kuolema käsitellään aika nopeasti ja muutama kohtaus on hieman ihmeellisesti toteutettu, mutta pääosin kaikki toimii ja lavalla nähdään niin komeaa ja hienoa musiikkiteatteria että oksat pois!

Kokonaisuudessaan Tom of Finland on riemukas, hauska, koskettava, hieno ja viihdyttävä musikaali, joka on tehty taitavasti, kekseliäästi ja ilolla, ja josta nauttii täysin siemauksin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti