maanantai 17. syyskuuta 2018

Little Shop of Horrors @ Regent's Park Open Air Theatre

Scroll down for English
photos © Johan Persson
Little Shop of Horrorsin valitsin katsomislistalle pelkästään sen esityspaikan takia, sillä Regent's Park Open Air Theatre kiinnosti minua kovasti. Iso ulkoilmateatteri Lontoossa kauniin puiston ympäröimänä, se oli nähtävä, ihan sama mitä lavalla tapahtuisi. En tiennyt esityksestä yhtään mitään, paitsi kaksi biisiä, jotka työryhmä esitti West End Live-tapahtumassa. Tämä oli kyllä tosi positiivinen yllätys, kun odotuksia ei oikein edes osannut kasata, niin esityksen meni katsomaan suurella mielenkiinnolla ja avoimin mielin. Ihastuttava show, mainio musiikki ja taitava näyttelijäporukka, tässä riittää asennetta ja tyyliä, huumoria, taitoa ja vauhtia. Suomessa Little Shop of Horrors eli Pieni kauhukauppa on mennyt ainakin Helsingissä, Seinäjoella ja Turussa, minä en tosin edes tiennyt, että se on suomennettu. 

Seymor (Marc Antolin) asustelee Skid Rowlla, slummissa, ja työskentelee Mr. Mushnikin (Forbes Masson) kukkakaupassa, jossa myös hänen ihastuksensa Audrey (Rosalind James) on töissä. Audreyllä on asiat vähän huonosti, kun hänellä on vähän väliä musta silmä tai käsi paketissa. Tähän on syynä hammaslääkäripoikaystävä Orin (Matt Willis). Skid Rowlla elämä on täynnä rikkinäisiä unelmia ja umpikujia, kunnes Seymor löytää kummallisen kasvin. Lihansyöjäksi paljastuva verso saa nimen Audrey II (Vicky Vox), ja pian tämä varsin itsepäinen ja vaativa kukkanen saa ensimmäisen ihmisateriansa. Mukana pyörii kolmikko Chiffon (Renée Lamb), Ronnette (Christina Modestou) ja Crystal (Seyi Omooba), jotka kuljettavat tarinaa eteenpäin.

Ihan mahtavaa, että päädyin katsomaan tämän! Tykkäsin esityksestä tosi paljon, kaikki on kohdallaan ja siinä riittää paljon hauskuutta, menoa ja meininkiä. Hahmot ovat loistavia, biisit erinomaisia ja tarina sujuva ja kiinnostava. Lava näyttää mahtavalta, ja aurinkoisen taivaan alla on ihanaa katsoa hienosti tehtyä musiikkiteatteria. Onneksi en ollut iltanäytöksessä, se luultavasti olisi peruttu, koska pari tuntia päivänäytöksen jälkeen alkoi satamaan kaatamalla, eikä katsomoa tai näyttämöä ole Regent's Parkissa katettu. Mutta onnekkaasti sattui lämmin ja aurinkoinen sää, ja kauniina päivänä oli hyvä käydä nauttimassa The Grillissä vähän ruokaa ennen esitystä. Regent's Park Open Air Theatren alueella on muutama ruoka- ja juomapaikka, ja etukäteen saa tilattua ainakin jotain piknikjuttuja väliajalle. Hyvä oli grillin tarjonta, ja kiva kun ruokaa sai teatterin alueelta, ja sitten pääsikin heti katsomoon kun sai herkut nautittua.

Marc Antolin on valloittava Seymor, hän vaikuttaa haluavan kaikille hyvää eikä Seymorissa ole mitään pelottavaa, pahaa tai ärsyttävää, vaan hän on suloinen, vähän hukassa ja kovin ihastunut Audreyhin. Kun Seymorille selviää, että Orin pahoinpitelee Audreytä, hän on heti suunnittelemassa tämän pelastamista, tosin ei ehkä ihan sillä tavalla, miten lopulta sen tekee. Seymor on pulassa Audrey II:n kanssa, kun kasvilla on vahva tahto ja hyvät suostuttelijan kyvyt. Milläs siinä sanot vastaan, kun tämä lihansyöjä vaatii ihmislihaa? Antolin laulaa mainiosti, ja varsinkin Grow For Me, Mushnik and Son ja Suddenly Seymor ovat hurmaavat ja hauskat biisit. Antolin pelaa hyvin yhteen Rosalind Jamesin, Vicky Voxin ja Forbes Massonin kanssa, ja näillä on paljon hauskoja kohtauksia. Varsinkin kaksikko James ja Antolin ovat ihastuttavia lavalla. Jamesin Audrey on hurmaava, kohtaloonsa alistunut nuori nainen, joka ei tiedä paremmasta eikä uskalla valittaa, vaikka haaveileekin paremmasta elämästä. Kun Orin katoaa kuvioista, Audrey avautuu ja hänen ihastuttava eloisuutensa pääsee valloilleen. Vicky Voxin Audrey II on loistava, Vox tuo hahmoonsa täydellisen määrän itseluottamusta, vahvaa tahtoa ja juonittelevaa suostuttelemista. Audrey II on kiehtova, eksoottinen, karmiva ja jännittävä tyyppi, ja Vox tekee erinomaisen roolin. Forbes Massonin Mr. Mushnik on päättäväinen ja hauska mies, hän käskyttää välillä palkollisiaan kovastikin, mutta osaa olla myös mukava ja kiltti heitä kohtaan. Ja muuttuu Mushnikin ja Seymorin suhde esityksen aikana, kun Mr. Mushnik pyytää Seymoria omaksi pojakseen. Adoption myötä kukkakaupan nimeksi tulee Mushnik and Son.

Matt Willisin Orin on juuri niin vastenmielinen, itserakas ja itsevarma kuin pitääkin olla. Inhottava, julkea mutta ai että miten mahtava tyyppi. Willis on täydellinen Orin, hän ottaa roolista kaiken irti ja Be A Dentist-biisi on loistava. Renée Lamb, Christina Modestou ja Seyi Omooba ovat lavalla energisiä, ihastuttavia ja taitavia. Heidän hahmonsa Chiffon, Ronnette ja Crystal ovat Skid Rown asukkaita, jotka ovat milloin kukkakaupassa, milloin kaduilla ja milloin missäkin. Erityisesti koreografiat ja laulukohtaukset sujuvat tältä kolmikolta loistavasti, ja heitä on ilo katsoa lavalla. Koko ensemble tekee mainiota työtä, lavalla nähdään niin pimeillä kujilla kuljeskelevaa porukkaa, vauhdikasta jengiä, vihreisiin asuihin sonnustautuneita kasveja ja milloin ketäkin. Monella näyttelijällä on monta roolia, ja he tekevät tasaisen loistavaa työtä koko shown läpi.

Paljon hauskoja yksityiskohtia, esimerkiksi kukkakaupassa olevat kasvit oli tehty tiskiharjoista, pesusienistä, tuulettimista, hanskoista ja sen sellaisista, kekseliästä! Lihansyöjäkasvien vallankumous taas on toteutettu kerrostalojen ikkunoista pursuavilla lehdillä ja varsilla. Audrey II:n lonkerot tai siis varret tai mitkälie, ne vihreät versot jotka vetävät ihmiset kasvin syvyyksiin, ovat uskottavan näköisiä, samoin lavastuksen kukkakauppa ja kerrostalot sekä Skid Rown slummimainen ympäristö. Näyttämön ylhäällä oleva Closed God Bless America-kyltti on hieno, samoin koko porukan puvustus. Musiikki on hauskaa, vauhdikasta, koskettavaa ja menevää, eniten tykkäsin Prologue/Little Shop of Horrors, Skid Row, Grow For Me, Mushnik And Son, Suddenly Seymor, The Meek Shall Inherit ja Finale/Don't Feed The Plants-biiseistä.

Kylläpä tämä vaan oli hyvä! Seuraavan kesän esitys olisi kiva käydä katsomassa myös, musikaaleja on ollut ohjelmistossa joka vuosi, niin toivottavasti myös ensi vuonna. Mainio paikka oli Regent's Park Open Air Theatre ja mukava visiitti sinne.


I saw Little Shop of Horrors at Regent's Park Open Air Theatre on 6th of September.

I didn't really know anything about Little Shop before I went to see it, I had only heard the two songs they performed at West End Live. I wanted to visit Regent's Park Open Air Theatre because I thought it's probably a pretty cool place to see a musical or a play, as I have only seen things in an open-air theatre in Finland, and they have not been as big as Regent's Park Open Air Theatre which has 1200 seats. So, I wanted to see the theatre itself, but now I'm so happy that it was Little Shop that was on this summer, because it was so good!

Seymor (Marc Antolin) works at Mr. Mushnik's (Forbes Masson) flower shop, where Audrey (Rosalind James) has a job, too. They live in Skid Row, where life is sad, hard and poor, and dreams are not coming true. But then Seymor finds something that will change everything - a little, strange plant, Audrey II (Vicky Vox). For a while all goes well, people come to see this fascinating flower and life starts to fell a little better. But this new happy life won't last. Audrey's boyfriend Orin (Matt Willis) is abusive, arrogant and nasty, and Audrey is suffering in her relationship. Seymor is ready to save her, but not in the way he finally does it. Audrey II grows and grows, and finally reveals her real nature. Audrey II is hungry for human blood, and is really demanding and usually gets what she wants. It won't take long for Audrey II to get her first taste of human flesh. The story is carried forward by Chiffon (Renée Lamb), Ronnette (Christina Modestou) and Crystal (Seyi Omooba), residents of Skid Row.

Regent's Park Open Airt Theatre was just as nice, beautiful and great place to see theatre as I thought, and even the weather was perfect, it was sunny and warm. Well, it started to rain, but luckily not until a few hours after the show. And I have to give a little praise for The Grill, too. It was nice to eat in the theatre area and the food was really good. I'm so so happy I went to see this. The story, the characters, the staging, the music, the choreographies and everything else were just spot on and the show was funny, clever, exciting, well done and entertaining. Little Shop of Horrors has many great songs, my favorites are Prologue/Little Shop of HorrorsSkid RowGrow For MeMushnik And SonMushnik and SonSuddenly SeymorThe Meek Shall Inherit ja Finale/Don't Feed The Plants

Marc Antolin is such a lovely, sweet Seymor. He's a little lost in his life, wants good things to happen to everyone and is totally in love with Audrey. Seymor is struggling with what he wants to do and what Audrey II wants, and he doesn't really know how to say "no" to the plant. This leads him to stupid and wrong decisions. Antolin does a great role and his singing is brilliant. Rosalind James as Audrey is lovely, too. Before Orin's disappearance Audrey has accepted the way her life is, but after her awful boyfriend is out of the picture, Audrey becomes more happy, lively and delightful. James has a beautiful voice and especially Somewhere That's Green is a joy to listen. Vicky Vox's Audrey II is absolutely amazing, the plant is self-confident, strong-minded, exotic, enchanting and creepy. Vox is awesome and every scene where Audrey II is on stage is brilliant. Forbes Masson is a determined and funny Mr. Mushnik, he is always giving orders to his employees, but he can also be kind and friendly to them. And Mr. Mushnik and Seymor have a big change in their relationship - Mr. Mushnik decides to adopt Seymor, but not because he loves him so much or anything. He just doesn't want Seymor to leave and take Audrey II with him.

Matt Willis is such a good Orin. He's a disgusting, awful guy, really someone who you wouldn't want to meet. Or who you would definitely not want to have as your dentist. But Willis is doing a perfect job! And that scene with the laughing gas! And Be A Dentist is one of the best songs and scenes on the show. Renée Lamb, Christina Modestou and Seyi Omooba are a great trio, it's great to watch them on stage and they're doing especially good job on song- and dance scenes. The whole ensemble is very talented and every cast member works well with the others.

There are many funny and clever details on stage, like the flowers and plants at Mushnik's. They're made of dish brushes, sponges and fans among other things. Audrey II's "arms" look really real when the plant reaches to get a new human meal. The Closed God Bless America-sign looks amazing, like the rest of the stage. The costumes are beautiful, funny, stylish, colorful and smartly designed. Everything is very well done and Little Shop of Horrors is a show that makes you smile, laugh, enjoy and have fun. I had amazing time watching the show and hope to be back next year to see what's happening on stage then.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti