perjantai 12. elokuuta 2016

Loppuvuoden teatteritärpit

Nyt kun koulu taas pian alkaa ja teatterit aloittelevat syyskauttaan, päätin listata esityksiä joita haluaisin loppuvuoden aikana nähdä. Muutama näistä on jo varmoja tapauksia ja liput löytyy, mutta kaikki eivät vielä ole kalenterissa, joten katsotaan minne kaikkialle ehdin. Eihän sitä tiedä, mihin tässä loppuvuoden aikana eksyy, joten tulevat esityksen vaihtelevat varmasti vielä paljon.

kuva (c) HKT/Mirka Kleemola

Helsingin kaupunginteatterin Shrek-musikaalista innostuin heti kun ensimmäiset mainokset julkaistiin, joten satuhahmojen ja vihreiden jättien maailmaan suuntaan heti ensi-illoissa. Musikaalia tekemässä on kivoja ja taitavia tyyppejä ja tämän musikaalin hienot biisit kuulostavat varmasti hyvältä heidän otteissaan.

kuva (c) HKT/Mirka Kleemola

Tästä esityksestä kiinnostuin näyttelijöiden takia ja juonen luettuani sekin kuulostaa hyvältä, joten aika varmasti tämänkin esityksen katsomoon eksyn jossain vaiheessa. Komedia ei ole lempilajejani, mutta teatterissa en yleensä ole joutunut pettymään. Komediaelokuvat ja huumorikirjat kun ovat ihan eri juttu, niin enköhän minä viihdy mainiosti katsomossa.

kuva (c) Aki Loponen

Koska Mäntsälä on lähellä Lahtea, meidän teatterireissut usein suuntautuvatkin sinnepäin (kuten myös Helsinkiin, joka on kanssa helppojen juna- ja autoyhteyksien päässä). Musikaaleja on Lahdessa toteutettu tyylikkäästi jo monet kerrat, joten toki tämäkin on nähtävä (ja ensi-iltaan onkin liput jo!).


Finnhits @ Hämeenlinnan teatteri

Tämän(kin) esityksen katsomaanmenemispäätökseen vaikutti vahvasti sekä esiintyjäporukka että ihana Kalle Aaltonen-esitys jonka näin pariin kertaan. Vaikka suomalaiset hittibiisit eivät yleensä minulla tauotta soi, niin ne luultavasti kuulostavat kuitenkin hyvältä lavalla.


Rock of Ages @ Turun kaupunginteatteri

Rock of Ages-leffa katsottiin kerran koulun musiikintunnilla, ja tykkäsin siitä kovasti. Nyt kun se tulee musikaalina teatterin lavalle ja mukana on mahtavia tyyppejä, on toki suunnattava ensi-iltaan.

kuva (c) Toni Ahola
Onyx @ Teatteri Toivo

Teatteri Toivoon olen suunnitellut suuntaavani jo monta kertaa, mutta aina on tullut jotain muuta. Onyx-vampyyrimusikaali kuitenkin vaikuttaa niin kiinnostavalta, että lähes varmasti menen kyllä  sen katsomaan.Tässä esityksessä kiinnostaa niin juoni kuin näyttelijätkin, ja onhan se myös musikaalikomedia, joten musiikkia on luvassa. Raumalla en ole ikinä käynyt, joten olisi mukavaa nähdä millaista siellä on.

kuva (c) Krista Mäkinen

Shakespearen näytelmät ovat aina hyviä, ja vaikka en tästä paljoa mitään tiedäkään, ehdottomasti ajattelin suunnata tätä katsomaan joskus. Juoni kuulostaa mielenkiintoiselta ensi tutustumisen jälkeen ja tekijäporukka näyttää hyvältä, joten hyvät kokemukseni Kansallisteatterista luultavasti jatkuvat tämänkin esityksen myötä.


Rocky Horror Show

Rocky Horror Show on niitä musikaaleja, joista kuulee paljon ja jotka melkein jokainen on joskus nähnyt. Minä en, joten on aika korjata aukko sivistyksessäni tämän vuoden lopulla. Esityksiä on Helsingissä, Turussa ja Tampereella, ja minä suuntaan Helsinkiin tämän katsomaan.

2 kommenttia:

  1. Hei, hyvä kun mainitsit tuon Onyxin! Minulla se olisi mennyt muuten ohi kokonaan! Hyvältä näyttää tärppilistasi. Nähdäänkö HKT:n syyskauden avauksessa?

    VastaaPoista