lauantai 6. helmikuuta 2016

Mehiläiskuningatar (Cathy Kelly)


Cathy Kellyn Mehiläiskuningatar kertoo Lilliestä, joka miehensä kuoleman jälkeen matkustaa Australiasta Irlantiin, Redstonen pikkukaupunkiin velipuolensa Sethin luo. Viisas ja ystävällinen Lillie on Redstonessa toivotumpi vieras kuin nainen osasi odottaakaan.

Mehiläiskuningatar on ihastuttava ja elämänmakuinen kirja. Tarina kietoo yhteen monen ihmiset elämän ja kertoo heidän ilonsa ja surunsa lukijalle lempeään tyyliin. Aluksi olin hiukan epäileväinen kirjan suhteen, sillä se ei ole sellaista kirjallisuutta, jota yleensä luen. Onneksi kuitenkin annoin Mehiläiskuningattarelle mahdollisuuden, kirja sai todella hyvälle mielelle ja oli myös erittäin nopea lukea, vaikka onkin 544 sivuinen.

Kirjan hahmoista etenkin Freya ja Peggy iskivät minuun omalla tavallaan. Freya fiksuna ja omapäisenä, mutta kuitenkin herkkänä ja rakastavana teinityttönä ja Peggy haavoittuvana ja epävarmana, mutta vahvana ja taisteluvalmiina naisena. Vaikka kirjassa olikin paljon hahmoja, pysyi silti hyvin perillä, kuka on kuka ja kenelle hän on sukua.

Kirjassa oli paljon hauskoja yksityiskohtia ja pieniä kuvauksia siitä, mitä tietty henkilö joskus teki tai mistä hänet tunnistaa. Vähän kuin olisi itse tutustunut kaikkiin kirjan henkilöihin. Kirja ei ollut vain pintapuolinen raapaisu Redstonen elämään, vaan se kaivoi esiin jokaisen hahmon ja tapahtuman hyvät ja huonot puolet. Mikään asia ei ollut yksiselitteinen, vaan kolikolla on aina kaksi puolta.

Juoni oli mukavan verkkainen ja arkinen, tapahtumat seurasivat toisiaan rennosti ja selvästi. Välillä kirja harppasi muutaman viikon yli, kun taas välillä tapahtumat kulkivat eteenpäin päivä päivältä. Missään vaiheessa kirja ei edennyt liian hitaasti tai nopeasti, se oli tasapainoinen ja hurmaava lukukokemus.

Mehiläiskuningatar on herkkä ja kaunis tarina surusta, rakkaudesta, taistelusta, selviytymisestä, erilaisuudesta, perheestä ja yhteisöllisyydestä. Se vie lukijan matkalle halki Irlannin ja Redstonen asukkaiden elämänkokemusten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti