sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Kalle Aaltonen @ Hämeenlinnan teatteri

Pohjola, Lappola & Sutinen © Hämeenlinnan teatteri / Tommi Kantanen
Suunnattiin täyden autollisen voimin katsastamaan Hämeenlinnan teatterissa pyörivä Kalle Aaltonen eilen, 12.9. 

Kalle Aaltonen on musikaalikomedia, joka kertoo s/s Wellamo- laivan matkasta Egyptin Aleksandriaan. Matkalla on iso joukko monenlaista väkeä. Mukaan, laivalle töihin, tahtoo myös merenkulkuneuvos Hallermaan (Markus Virtanen) tytär Kaarina (Maiju-Riina Huttunen). Se ei isäpapalle käy, mutta Kaarina ja hänen sisäkkönsä Marja (Lotta Huitti) vaihtavat rooleja ja hyppäävät laivalle. Mukaan tulee myös aliperämies Kalle Aaltonen (Saska Pulkkinen), yliperämies Yrjö Kourula (Turkka Mastomäki) sekä viime hetkessä kyytiin päässyt leskirouva Amanda Saarnila (Lasse Sandberg). Laivalla töissä ovat myös Sutinen (Mikkö Töyssy), Pohjola (Aleksi Aromaa) sekä Lappola (Markus Virtanen). Laivassa oleskelevat lisäksi harmoonisiskot (Katariina Kuisma-Syrjä, Birgitta Putkonen ja Johanna Reilin).

Aliperämies Aaltosen ja Kaarinan välillä on ensihetkistä lähtien jännite, mutta kyllähän lempi leiskuu myös kanssamatkustajien välillä. Laivalla tanssitaan, lauletaan, kapinoidaan, siivotaan ja vakoillaan. Otetaanpa lavalla kantaa myös sunnuntailisien leikkauksiin.

rouva Saarnila & Sutinen © Hämeenlinnan teatteri / Tommi Kantanen
Kalle Aaltonen on yksi viihdyttävimpiä esityksiä, jonka olen käynyt katsomassa. Lavalta huokuu sellaista energiaa ja innostusta ettei katsomossa meinata penkissä pysyä. Huumori saa koko yleisön hytkymään ja ties minkälaiset heput lavalla hyörivätkään! On esimerkiksi kaapupukuisia varkaita, kamelipukuisia varkaita, serkku häkissä, monenlaisia merimiehiä, valepukuinen merenkulkuneuvoksen tytär sekä ihanan pirteä tarjoilija. 

Lavastus on selkeä ja muuntuu niin toimistoksi, laivaksi kuin ravintolaksikin. Musiikkia soittaa s/s Wellamon orkesteri Antti Paranko kapellimestarinaan ja kepeästi sieltä säveliä kaikuukin. Laulut ovat kivoja ja kaikki laulavat hyvin. Myös puvustuksessa on kyllä käytetty reippaasti luovuutta, varsinkin ravintolan laukunpöllimiskohtauksessa on varkailla päällään sellaisia luomuksia ettei meinaa muuhun keskittyäkään. Merimiesten puvut ovat hienot ja Hallermaan tyttärelläkin (tai valetyttärellä, vai miten se meni) on päällään ihastuttavia vaatteita.

Saska Pulkkinen hurmaa lavalla akrobatiallaan ja hymyllään, ja on loistava Kalle. Laulu sujuu, tanssi sujuu ja lavalla näyttää olevan kivaa. Muu näyttelijäjoukko on hulvaton ja ihastuttava myös, erityisesti pidin Lasse Sandbergin hahmosta, rouva Saarnilasta sekä myös yliperämies Yrjö Kourula ja Lappola ovat kivoja hahmoja. 

Kaarina & Kalle © Hämeenlinnan teatteri / Tommi Kantanen
Kalle Aaltonen viihdytti ja ihastutti toden teolla, kannattaa ihmeessä mennä katsomaan! Mahtava ensikokemus Hämeenlinnan teatterista, ennen en ole siellä käynytkään. Uudestaankin suuntaan Kalle Aaltosen katsomoon, pakkohan tuota energiamäärää ja huumorin kukkasia on päästä uudelleen ihastelemaan, pikkujouluriennoiksi kaavailtiin tätä ja siihen esitys varmasti sopiikin. 

Ei muuta kun lippuja varaamaan ja meren laineille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti