torstai 18. joulukuuta 2014

Joululuukku 18

Esittelyssä IRL.


Nimi IRL (IRL)
Ohjaaja Erik Leijonborg
Päärooleissa Valter Skarsgård, Happy Jankell
Käsikirjoitus Alex Haridi
Kesto 80min
Ikäräja K12
Juoni Elias (Valter Skarsgård) on koulukiusattu poika joka ei pääse piinaajiaan pakoon. Hän pelaa The Secret World- peliä ja tapaa siellä nimimerkin Sc4rlet jonka kanssa hän jatkaa pelaamista. He ovat hyvä pari ja peli sujuu hyvin. Koulussa Eliasta kiusataan koko ajan mutta hän ei kerro siitä kellekkään. Sc4rlet tahtoo tavata Eliaksen oikeassa elämässä, mutta Elias ei uskalla mennä tapaamaan häntä. Hän päättää riistää elämänsä tajutessaan ettei ikinä enää näe Sc4rlettia (Happy Jankell) mutta silloin maailmat jotenkin sekoittuvat ja Sc4rlet tuleekin Eliaksen maailmaan. He suunnittelevat kostoa Eliaksen kiusaajille mutta tilanne päättyy Eliaksen itsemurhayritykseen. Hänen isänsä saa tietää kiusaamisesta. Seuraavaksi onkin Eliaksen muistotilaisuus koulussa, jonne poika itsekin ilmaantuu. Miten? Miksi? Mitä on tapahtunut?


Katsottiin tämä Ruotsin tunneilla, muuten en ikinä olisi katsonut koska ruotsin kieli ei oikein soinnu mun korviin. Enkä ehkä vaikka olisi esim. englanniksi tehty, sen verran outo leffa oli. Eliaksen ensimmäiseen itsemurhayritykseen asti tämä oli hirveän ahdistava ja hirveä suoraan sanottuna, kiusaamiskohtaukset olivat kamalia ja muutenkin ihan hiljainen ja pelonsekainen tunnelma koko leffan alun ajan. Kun Sc4rlet ilmaantui niin tuli pieniä valonpilkahduksia mutta kiusaamista oli silti koko ajan eikä leffasta saanut nautittua vaikka tarina vähän koukuttikin. Loppu oli todella sekava, siitä ei saanut mitään selvää. Ilmeisesti Elias oli niin sekaisin että luuli Sc4rletin olevan mukanaan vaikka tämä ei ollutkaan ja hän meni vasta lopussa tapaamaan tyttöä ihan oikeasti? 

Tässä leffassa päähenkilö eli Elias oli sympaattinen mutta myös tosi rasittava. Olisit nyt sanonut että sua kiusataan..! Tuskastuin koko ajan kun kaikki oli Eliakselle niin hankalaa eikä häntä autettu. Hyvin kyllä tehty tämä hahmo ja Skarsgård oli omaksunut roolin hyvin. Sc4rlet oli kiva, sopivan fiksu, mukava, sanavalmis ja rohkea neitonen, sekä hyvin näytelty. Muut hahmot olivat ihan kivoja, ei niihin ehtinyt keskittyä siinä Eliaksen elämää tuskastellessa :D

En tiedä tykkäsinkö tästä, sekava ja ahdistava monilta osin, mutta myös nerokkaasti tehty ja jätti katsojalle kysymyksiä. Ruotsin kielikään ei haitannut kun siihen totutteli. Kannattaa varmaan katsoa jos tykkää ruotsalaisista leffoista tai ihan ihme juonesta.

Kiinnostaisiko kysymyspostaus jos sellaisen toteuttelisin? Muokkasin vähän noita kommenttitoimintoja, nyt anonyymitkin voivat kommentoida ja sanavahvistus on pois käytöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti