keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joululuukku 3

Esittelyssä Thor
 

Nimi Thor (Thor)
Ohjaaja Kenneth Branagh
Päärooleissa Chris Hemsworth, Natalie Portman
Käsikirjoitus Ashley Edward Miller, Zack Stentz, Don Payne
Kesto 114 minuuttia
Ikäraja K12
Juoni Asgard- nimisen maailman prinssi Thor (Chris Hemsworth) on valmis alstumaan valtaan, mutta kaiken pilaavat jääjättiläiset, jotka hyökkäävät kuninkaan linnaan kesken kaiken. Thor lähtee veljensä Lokin (Tom Hiddelston) ja sotajoukkonsa kanssa taistelemaan heitä vastaan. Jääjättiläiset ovat melkein voitolla, kun Thorin isä Odin (Anthony Hopkins) tulee ja pelastaa heidät. Thor karkotetaan ja hän joutuu asumaan maahan. Siellä hänet kohtaa avaruutta tutkiva Jane Foster (Natalie Portman). Tapahtuu kaikenlaista ja lopulta Thor on taas Thor, vasaroineen kaikkineen, ja hänellä on ihmiset pelastettavana.

 

Tykkäsin tästä paljon, vaikka supersankarit ei ole mun juttu. Chris Hemsworth on ihana (ja valittiin muuten People- lehdessä maailman seksikkäimmäksi mieheksi ) ja niin myös Tom Hiddelston varsin herkullisessa roolissaan. Visuaalisuus on huipussaan varsinkin Asgardin maailmassa. Jane Foster on vähän ärsyttävä hahmo mutta toimii kyllä leffan juonessa hyvin. Jääjättiläiset on hyvin toteutettu, niin myös kaikki Thorin vasarakohtaukset. Varsinkin silloin, kun hän on juuri saapunut Maahan ja hänen Mjölnir- vasara kaikkine supervoimineen nököttää hallituksen suojissa. Thor menee ja yrittää saada vasaransa, mutta mikä pettymys onkaan kun se ei irtoa, eikä Thor enää ole vasaransa arvoinen.

Plussaa Thorissa siis visuaalisuus, Chris Hemsworth, juonen nopea eteneminen, taistelukohtaukset, vasarakohtaukset, hyvin kuvattu ja jätti tarpeeksi kysymyksiä kakkososaan (Thor: The Dark World) 

Miinusta muutama kliseinen hahmo, oudot juonenkäänteet ja välillä se että oltiin ehkä menty helpomman kautta leffaa tehdessä.

Suosittelen kaikille supersankarifaneille, Chris Hemsworth- faneille, Marvel- faneille ja mytologiasta kiinnostuneille (vaikka Thor ja Loki eivät tässä ihan mene historian mukaan)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti