lauantai 6. joulukuuta 2014

Joululuukku 6


Esittelyssä Vuonna 85.


Nimi Vuonna 85
Ohjaaja Timo Koivusalo, Riku Suokas
Päärooleissa Reino Nordin, Malla Malmivaara
Käsikirjoitus Riku Suokas, Heikki Syrjä, Heikki Vihinen
Kesto 1h 40min
Ikäraja K12
Juoni Tommi Turmiola (Reino Nordin) törmää elämänsä rakkauteen Karoliinaan (Malla Malmivaara) ja etsiessään tätä hylkää kaveriporukkansa ja tyttöystävä Ellun (Miina Maasola). Tommi palaa takaisin kierrettyään Suomea ja huomaa että Karoliina on menossa naimisiin Tommin parhaan ystävän kanssa. Voivatko he Karoliinan kanssa vielä saada toisensa, vai taipuuko Tommi bestmanin rooliin? Tunnettu musiikki siivittää elokuvan katsojat vuoden 85 maailmaan.

Vuonna 85 oli mukava elokuva. Katseltiin se koulussa itsenäisyyspäivän juhlissa. Sopi hyvin teemaan ja oli kyllä katsottava leffa. Hahmot olivat sopivan monipuolisia ja juoni tarpeeksi kiinnostava. Kesto oli myös sopiva, vaikka lopussa alkoi loppuratkaisu tuntua selvältä. Pidin paljon Topi Kohosen näyttelemästä Maunosta. Nuori kitaristin urasta haaveileva mies oli piristävä hahmo vaikka ei pääroolissa ollutkaan. Elokuvassa olikin hyvää myös se, että sivuhenkilöitä ei oltu jätetty yksipuolisiksi koristeiksi vaan he olivat olemassa.

Alun nykymaailman siirtymät vuoteen kasiviis olivat vähän tylsiä vaikka sopivatkin leffaan. Muuten elokuvan maisemat olivat hyviä ja totta kai suomalaista maisemaa katseli, se oli hyvin tuotu esille. Kohtaukset etenivät rauhallisessa tahdissa, välillä vähän liiankin mutta pääosin koko ajan tapahtui jotain eikä ollut tylsää. 

Suosittelen suomalaisen elokuvan ystäville sekä romanttisten komedioiden ja "hömppäleffojen" katsojille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti