sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joululuukku 21

Esittelyssä Being Human, kausi 1.


Nimi being human (being human)
Ohjaaja Philip John, Colin Teague, Daniel O'Hara, Charles Martin, Toby Haynes, Alex Pillai, Kenneth Glenaan, Declan O'Dwyer
Käsikirjoittaja Toby Whithouse, Jamie Mathieson, Lisa McGee, John Jackson, Brian Dooley, Tom Grieves, Rachel Anthony, Tony Basgallop, Lucy Catherine, Sarah Phelps, Daragh Garville, Sarah Dollard
Päärooleissa Lenora Crichlow, Russell Tovey, Aidan Turner
Ikäraja K16
Jaksoja 37
Kausia 5
Juoni Kolme kämppistä asuvat saman katon alla ja yrittävät elää normaalia elämää. Se on tietysti vaikeaa, koska he eivät ole ihan sitä miltä näyttää. Mitchell (Aidan Turner) on vampyyri, George (Russell Tovey) on ihmissusi ja Annie (Lenora Crichlow) taas aave. 


Aloin katsomaan tätä Netflixistä sen takia että Aidan Turner on mukana. Hänet tunnistaa luultavasti ainakin Hobiteista joissa herra näytteli Kiliä. Itse tykästyin Turneriin Varjojen kaupungit: Luukaupunki- elokuvassa jossa hän näytteli Luke- nimistä tyyppiä. Aidan Turner on kyllä taitava näyttelijä ja kuulostaa ihan mahtavalta kun hän huutaa (noniin nyt kuulostaa jo hämärältä mutta... oikeesti :D ) 

Mutta siis. being human on tosi taitavasti tehty sarja. Alkuasetelma saattaa kuulostaa vähän kliseiseltä mutta juonen edetessä se ei kuitenkaan sitä ole. Olen naureskellut ääneen monta kertaa eli myös huumori toimii. On tässä draamaakin joka on oikein hyvä juttu, ja on se vähän jännäkin. Ykköskaudellakin ehtii jo tapahtua vaikka mitä, ja katselen innostuneen kauhun sekaisessa odotuksessa tätä jakso kerrallaan. Pelottaa että jossain vaiheessa tapahtuu jotain, juoni menee pilalle, joku päähenkilö kuolee tai muuttuu kamalaksi tai jotain muuta. Niin ei saa käydä.

Jaksot kestävät sen tunnin suunnilleen, joten yhdessäkin jaksossa tapahtuu vaikka ja mitä. Kuitenkin sarjan koukuttavuuden takia jaksaa katsoa vaikka kolme jaksoa putkeen... Ainoat miinutkset tulevat siitä, minkä näköisiä ihmissudet ovat (hyi että) ja siitä että välillä juonessa on kohtia jotka ärsyttää tai sitten tulee joitain tyyppejä jotka ovat ihan kamalia.

Näyttelijät ovat oikein hyviä ja hahmot hyvin tehty ja niille rakennettu selkeät luonteet. Koskettaviakin kohtaamisia hahmojen välillä on ollut. Aidan Turner vaan on mahtava, että kehumpa sitten varsinkin Mitchellin hahmoa, joka on ihanan komea, tyylikäs ja hauska. Turner näyttelee vahvasti ja luonteenpiirteet tulevat selvästi esille. Hyvähyvä.

Suosittelen kaikille ihmissusi-vampyyri-aave-faneille ja myös jännityssarjojen ystäville.

siinä vielä Aidan Turner

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti