torstai 4. joulukuuta 2014

Joululuukku 4

Esittelyssä Viettelys 


Nimi Viettelys (Sinner)
Kirjailija Maggie Stiefvater
Ilmestymisvuosi 2014
Sivuja 348
Lukuja 53
Juoni Cole St. Clair ja Isabel Culpeper ovat joskus rakastaneet toisiaan. Nyt he kohtaavat uudelleen Los Angelesissa.  Cole on tekemässä tosi-tv:tä, Isabel opiskelee. Cole ei enää koske huumeisiin tai alkoholiin. Hän rakastaa Isabelia edelleen. Isabel ei halua että kukaan särkee hänen kuortaan. 

"Viettelys on Väristys- sarjasta tuttujen Colen ja Isabelin tarina."


»Soitin Isabelille. Sormeni tärisivät jo niin, että oli vaikea osua näppäimiin. Hänen äänensä oli yksi viileys lisää tässä hailakassa päivässä.
"Culpep-"
"Onko puoti tyhjä?"
"Cole, nyt ei -"
"Onko se tyhjä?"
Hänen oli vastattava myöntävästi, koska minä olin jo siellä. Kasvoni heijastuivat oven mustan jään peilistä, käteni painui ripaan. Minun piti painaa pää polviin, hengittää kosteaan paperipussiin, sulkeutua johonkin huoneeseen kaukana pilvistä ja maailmasta. Minun piti päästä pois kadulta.
"On. Hei, mitä -"
"Sori" sanoin ja lopetin puhelun.
Viskasin puhelimeni, lompakon ja avaimet kukkaruukkuun oven viereen. Näin ei käy. Kävi kuitenkin. Sillä hetkellä kun työnsin .blushin. oven auki, sillä hetkellä kun ilmastointi iski muutenkin viileään ihooni, kaikki oli ohi. 
Isabel seisoi vaatepöytien välissä ja tuijotti minuun. Hänen kasvonsa näyttivät jotenkin oudoilta, aivan kuin en olisi saanut selvää niiden kulmista.
Vatsaani viilsi. Ihoni repeili. Hengitykseni katkeili. En voinut kertoa Isabelille, mitä oli käynnissä, mutta ei hänelle tarvinnutkaan kertoa.
Hän sulki silmänsä, ihan vain hetkiseksi. Hän avasi silmät ja sanoi; "Ei, Cole, minä en voi -"
Mutta minä olin jo susi.«

Luin Väristys- sarjan jokunen vuosi sitten, enkä edes tiennyt että tällainen kirja oli tulossa. Bongasin Viettelyksen kirjakaupan hyllyltä ja tunnistin että se on Stiefvaterin kirja, niiden kansilla on tietty tyyli jonka olen oppinut tunnistamaan. Intoa kirjaan lisäsi se, että sen päähenkilö on COLE ST: CLAIR!! Ihan yks mun suurimpia rakkauksiani. Cole on vaan yksi ihanimpia kirjallisuuden henkilötä. 

Isabel oli erittäin ärsyttävä tuon Väristys- sarjan aikana, mutta. Mutta. Mitä ihmettä hänelle oli tapahtunut? Isabelhan oli mahtava! Kyyninen neitokainen isossa kaupungissa koulussa, josta hän ei pidä seuranaan äiti, täti ja täydellisyyttä tavoitteleva serkku. Isabel ja Cole yhdessä ovat kuin tulivuori. Lämmin, arvaamaton, voimakas ja räjähdysaltis paketti.

Viettelyksen pystyy kyllä lukemaan vaikkei olisi lukenut Väristys- sarjaa, onhan se itsenäinen jatko-osa sarjalle. Pidin tästä jopa enemmän kuin edellisistä lukemistani Stiefvaterin kirjoista, johtuen ehkä Colesta. Colen sudesta ei puhuttu paljoa, oli vain hetkiä jolloin hän tarvitsi sitä. Fantasiakirjaksi en Viettelystä sanoisi, vaikka onhan Cole ihmissusi. Sitä ei edes huomaa.

Kirjassa on juuri sopivasti kaikkea, draamaa, rakkautta, iloa, surua, kieroja, inhottavia ihmisiä ja ihania ihmisiä. Suosittelen vähän erilaisten rakkaustarinoiden lukijoille, niille jotka Väristys- sarjasta pitivät sekä myös sarkastisen, nerokkaan tyylin faneille.


2 kommenttia:

  1. Viettelys pitäisikin lukea, olen tykännyt Väristys-sarjasta. Se minua vain ärsyttää, että Väristysten kannet olivat todella kauniita ja kun näin tämän kannen ensimmäistä kertaa, pettymys oli suuri. Ei lainkaan sitä kauneutta kuin ennen! Kannesta huolimatta aion lukea tämän ja sekä toivon että uskon tykkääväni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas tykkäsin tästä kannesta ihan älyttömästi :D Olihan ne toiset kauniita mutta tuntui vähän tyhjiltä.. Toivottavasti tykkäät, ainakin kirjoitustyyliltään suht samanlainen kuin Väristys, Häivähdys ja Ikuisuus.

      Poista