maanantai 8. joulukuuta 2014

Joululuukku 8

Esittelyssä Frozen (se Disneyn)


(On siis olemassa toinenkin Frozen- leffa)

Nimi Frozen - Huurteinen seikkailu (Frozen)
Ohjaaja Chris Buck, Jennifer Lee 
Päärooleissa Kristen Bell (Saara Aalto) Idina Menzel (Katja Sirkiä) Jonathan Groff (Axl Smith) Josh Gad (Tero Koponen) Santino Fontana (Tuukka Leppänen)
Käsikirjoitus Jennifer Lee
Kesto 1h 30min
Ikäraja K7
Juoni Nuori Anna- tyttö (Kristen Bell/Saara Aalto) on elänyt koko elämänsä linnassa poissa muiden ihmisten katseilta. Kun hänen siskostaan Elsasta (Idina Menzel/Katja Sirkiä) tulee täysi-ikäinen ja tätä juhlitaan kuningattarena, pääsee Annakin nauttimaan ulkoilmasta. Hän törmää prinssi Hansiin (Santino Fontana/Tuukka Leppänen) ja on oitis myyty ja menossa naimisiin. Elsa ei liittoa siunaa ja hän pakenee samalla kun koko maan valtaa ikuinen talvi. Apunaan karski Kristoff (Jonathan Groff/Axl Smith) ja tämän poro Sven sekä puhuva lumiukko Olaf (Josh Gad/Tero Koponen) Anna yrittää löytää siskonsa. 


Frozenia odotin heti kun sain siitä tiedon. Elokuviin mentiinkin se sitten katsomaan ja käytiin kaksi kertaa, sen jälkeen nappasin sen mukaani kaupasta.

Frozenissa on paljon hyvää, laulut, hahmojen luonteenpiirteet, juoni, visuaalisuus, huumori ja draama. En tiedä miksi mutta leffan peikoista en pitänyt kovin paljoa. Sen sijaan pikku- Anna ja pikku- Elsa olivat aivan totaalisen söpöjä (ja pikku- Sven!) Hahmoista Hans ja Elsa olivat lempparini, Kristoffista en heti tykännyt mutta kyllä miekkonen on alkanut menetellä. Laulu on oikein mainiota ja sitä onkin joka välissä, ehkä vähän liikaakin. Laulut tosin tukevat tarinaa jonkin verran joten ei niistä haittaakaan ole.

Frozen on visuaalisesti todella kaunis, talvinen maisema, lumi ja jää näyttävät aidoilta. Hahmot on animoitu hyvin eikä leffan ulkoasussa ole valittamista. Elsa ja Anna ovat monipuolisia hahmoja ja heistä löytyykin paljon luonteenpiirteitä ja samaistuttavia juttuja. Hans on mielenkiintoinen, hurmaava ja yksinkertaisesti mielestäni parhaita Disney- prinssejä!

Suomidubbi on oikein mainio, miksikään muuksi kieleksi en ole katsonut kuin pätkiä leffasta, mutta ainakin Santino Fontana, Jonathan Groff ja Idina Menzel vaikuttavat hyviltä. Erityisesti Katja Sirkiä, Tero Koponen ja Tuukka Leppänen tekevät hyvää työtä. Saara Aalto laulaa mahtavasti eikä muissakaan äänissä valittamista ole.

Juonesta pidin paljon, se oli johdonmukainen mutta tarjoili kuitenkin muutaman yllätyksen eikä aika tullut pitkäksi. Olenkin katsonut Frozenin varmaan kuusi-seitsemän kertaa ja vielä jaksaa. Tällä(kin) kertaa Disney täytti odotukset,

Suosittelen Disney- ystäville, animaation katsojille, niille jotka pitävät kauniista talvimaisemista ja hauskoista hahmoista, vaikka on tässä vakavaakin tarttumapintaa kohtauksissa mukana.

 
       

2 kommenttia:

  1. Kyllähän tämä pari kertaa piti ihan Tuukankin takia käydä katsomassa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, oli Tuukka yksi syy minullekkin että tämän menin katsomaan.. :D

      Poista