perjantai 12. joulukuuta 2014

Joululuukku 12

Esittelyssä Hobitti- Viiden armeijan taistelu.


Nimi Hobitti - Viiden armeijan taistelu (The Hobbit: The battle of the five armies)
Ohjaaja Peter Jackson
Päärooleissa Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage
Käsikirjoitus Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro
Kesto 144min
Ikäraja ei vielä määritetty
Juoni Viiden armeijan taistelu jatkaa siitä mihin Smaugin autioittama maa jäi. Kääpiöiden retkikunta on päässyt Erebor- vuorelle. Smaug- lohikäärme lentelee ympäriinsä ja pitää Järvikaupungin asukkaita pelon vallassa. Kullanhimon sokaisema Thorin (Richard Armitage) etsii kuumeisesti Arkkikiveä vuoresta. Erebor- vuori ja sen rikkaudet kiinnostavat myös muitakin kuin kääpiöitä. Thorin päättää kuitenkin puolustaa vuorta viimeiseen asti.


Olen lukenut Hobitin joskus mutta en muista kirjasta mitään. Myös kaksi ensimmäistä elokuvaa olen nähnyt ja tämän menin katsomaan kaverini ja hänen siskon kanssa. Luin vähän kauhulla kommentteja ennen leffaa, osa tykkäsi mutta oli myös niitä jotka eivät tykänneet - yhtään. 

Viiden armeijan taistelu alkoi suoraan, heti oli toimintaa ja jatkettiin siitä mihin jäätiin. Alku oli mukaansatempaava ja tapahtumat kulkivat vauhdilla mutta sitten kerronta hidastui. Tapahtumien kuvaamiseen käytettiin paljon aikaa ja minusta tuntui että se lopussa kostautui, loppu tuntui vähän hätiköidyltä ja koko ajan tapahtui eikä ehtinyt saada mistään kohtaa kiinni. Visuaalisuus oli Hobitissa taas huipussaan kuten edellisissäkin osissa ja leffaa katsoikin jo pelkkien maisemien takia. Lopussa kun vimeinen taistelu koitti ja väkeä alkoi kaatumaan, tuntui että jokainen kuolema vain survaistiin eikä sitä oltu oikein mietitty. Loppukin leffassa oli mielestäny aika hölmö, ei oikein sopinut trilogiaa päättämään.

Hahmot olivat samaisia kuin edellisissäkin leffoissa. Bilbo (Martin Freeman) jatkoi samaan malliin ja oli edelleen mukava hahmo vaikka en ole pahemmin Bilbosta ollut mitään mieltä. Kili (Aidan Turner) oli taas yhtä suloinen ja ihana kuin ennenkin. Legolas (Orlando Bloom) on aina ollut mun lemppari ja on vieläkin. Hänestä oli mielestäni tehty vähän ylimielinen elokuvan alussa mutta onneksi Legolas ei enää lopussa ollut vain taitava soturi joka hengaili mukana vaan tekikin jotain.

Taistelukoreografiat olivat hienoja ja hahmojen ulkonäkö oli hieno. Juoni oli helppo seurata mutta varmasti olisi saanut tapahtumat vähän lyhyempään leffaan jolloin ei olisi tullut pitkiä taukoja tapahtumien välille. Jaksoi tämän kyllä katsoa ja ainakin visuaalisuuden ja Hobitti- trilogian vikan osan kunniaksi kannattaakin katsoa! Mielestäni toiseksi paras Hobiteista.

Suosittelen Hobitin ystäville, kannattaa katsoa ykkös- ja kakkososa ennen tätä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti