sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Finnhits @ Hämeenlinnan teatteri

Näin esityksen medialipulla, kiitos Hämeenlinnan teatteri!
kuvat © Hämeenlinnan teatteri/Tommi Kantanen
Finnhits Hämeenlinnan teatterissa kiinnosti heti kun sen ilmoitettiin tulevan ensi-iltaan joten ei muuta kuin koko perhe autoon ja kohti Hämeenlinnaa ja tuttuja säveliä!

Huoltoaseman baarissa erilaiset henkilöt laulavat karaokea ja elävät elämäänsä. He ovat baarissa yhdessä ja yksinään, kaikki tuntevat toisensa. Baarissa nähdään Mira (Maiju-Riina Huttunen) ja Juhis (Saska Pulkkinen), Jorma (Lasse Sandberg) ja Seija (Anneli Ranta/Katariina Kuisma-Syrjä), Kale (Mikko Töyssy) ja Minna (Lotta Huitti) sekä Lissu (Birgitta Putkonen). Heidän tarinansa kietoutuvat yhteen ja muuttuvat matkan varrella.

Eilen esityksen jälkeen ensimmäinen sana, jolla halusin kuvailla sitä, oli ihana. Ja on edelleen. Ihanan elämänmakuinen, ihanan monipuolinen, ihanan viihdyttävä ja hieno esitys. En tiennyt kovin tarkasti että mistäs tämä nyt kertoo, mutta heti ensihetkistä lähtien tiesin tykkääväni esityksestä ja paljon. 

Suurimman osan esityksessä kuultavista lauluista olen joskus kuullut, mutta muutama uusikin mahtui joukkoon, kuten Cuba, Paint it black ja Kapakkaenkeli. Finnhitsin parasta antia olikin nämä lauluosiot, taitavia laulajia ja hienot ja vauhdikkaat koreografiat (Sari Louko), kyllä oli kivaa katseltavaa ja kuunneltavaa. Erityisesti Saska Pulkkisen vetäisemä Paint it black ja koko porukan esittämä Tankero's love olivat hienoja, sekä upeaäänisen Mikko Töyssyn laulama Kaksi lensi yli käenpesän ja Rotunainen jonka esitti Lotta Huitti olivat huikeita. Hyviä laulajia mukana ja kivoja kappaleita.

Tähän mahtuu tosi paljon hienoja kohtauksia ja hetkiä, pelkkiä näyttelijöiden ilmeitä ja eleitä joista tykkäsin kovasti ja myös isoja kokonaisuuksia jotka ovat mainioita. Henkilöt ovat kaikki omalla tavallaan ihania ja heidän tarinaansa seuraa mielellään. Erityisesti tykkäsin Jormasta, Juhiksesta ja Mirasta. Ja bändi veti hyvin, eli Lauri Malin, Antti Paranko/Marko Karhu, Kalle Penttilä, Aleksi Aromaa ja William Suvanne. 

Tarina oli vähän irtonainen ainakin vielä, mutta se ehtii tässä kehittyä ja muotoutua, ensi-ilta lupaili ainakin hyvää showta joten hetken päästä tämä on varmasti jo tosi upea! Minun tekisi mieli mennä katsomaan heti uudestaan. Välillä äänentoisto tuntui olevan vähän hiljaisella tai ääni tuntui katoavan (tai sitten minulla on huono kuulo) mutta tämä ongelma esiintyi vain pari kertaa ekalla puoliskolla ja sen jälkeen kuului hyvin.

Kokonaisuutena Finnhits oli siis todellakin minun makuuni, tykkäsin siitä paljon ja menen varmasti katsomaan vielä uudelleenkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti