lauantai 22. lokakuuta 2016

Rock of Ages @ Turun Kaupunginteatteri

Näin esityksen bloggaajalipulla, kiitos Turun Kaupunginteatteri!
kuvat Otto-Ville Väätäinen
Eilen (21.10) oli Rock of Ages-musikaalin ensi-ilta Domino-teatterissa Turussa, jonne suunnattiin äidin kanssa odottavin mielin.

Sherrie (Anna Victoria Eriksson) lähtee kohti Los Angelesia haaveenaan näyttelijän ura. Hän törmää Drew-nimiseen wannabe-rokkariin (Mikael Saari) ja he toki ihastuvat toisiinsa, mutta pakkaa sekoittaa muun muassa rocktähti Stacee Jaxx (Veeti Kallio). Mukana soi 80-luvun paras rock.

Rock of Agesista on tehty elokuva, joka käsiohjelman mukaan jäi tappiolle mutta josta minä pidin, vaikka en nyt äkkiseltään edes muista mitä siinä tapahtui, leffan tarina kun oli erilainen kuin musikaalissa.

Minä olen vähän liian nuori muistamaan kasarihittejä tai -leffoja, toki olen niitä kuullut ja nähnyt mutta kahdeksankymmentäluku ei ole minulle kovin tuttu juttu. Rock of Agesin kaikki biisit olen kyllä kuullut, kuuntelin soundtrackin läpi muutamaan kertaan ennen kuin näin musikaalin koska odotin sitä niin paljon. Katsomossa huomasi kuinka yleisö innostui aina kun joku tosi hyvä biisi alkoi soida, esimerkiksi The Final Countdown

Tässähän on loistava musiikki, minun lempparibiisini musikaalissa olivat Wanted Dead or Alive, Here I Go Again, High Enough, Oh Sherrie ja Don't Stop Believin'. Bändi soitti hienosti ja musiikki kuulosti upealta. Vielä kun tähän päälle lisätään aivan mielettömän hienot laulajat, ei katsomossa voi kuin nauttia. Kyllä on paljon lahjakkuutta lavalla!

Drewn roolin tekevä Mikael Saari laulaa niin hyvin, että häntä voisi kuunnella vaikka koko päivän. Huh sentään mikä ääni! (Vaikka toki olen ennenkin kuullut, mutta aina sitä hämmästyy, kun joku noin taitavasti laulaa.) Laulamisen lisäksi kaikki muukin lavalla tuntuu sujuvan ja tekemistä on ilo katsoa. Samoin upeasti laulaa myös Sherrie eli Anna Victoria Eriksson, Stacee elikkä Veeti Kallio, Lonny (Aki Louhela), Justice Charlier (Pauliina Saarinen) ja koko muu porukka. Kuten jo mainitsin, on porukka lavalla erittäin lahjakasta ja rokki soi juuri niin kuin pitääkin!

Erityismaininta vielä Tuukka Raitalan roolille Franzina, tosi hieno! Hauskaa, taitavaa ja onnistunutta roolityötä, mahtavaa katsoa. Mainitaan vielä tanssiosuudet, hienolta näytti ja koreografiat sopivat tähän musikaaliin tosi hyvin. Ja tykkäsin myös Lonnyn ja Dennisin (Mika Kujala) Can't Fight This Feeling-duetosta.

Tykkäsin vielä kaiken muun lisäksi siitä, että niin moni biisi laulettiin englanniksi. Yleensä kaikki laulut on aina suomennettu, mutta nyt tuntui siltä kuin olisi jossain ulkomailla katsomassa kun porukka alkoi laulaa englanniksi. Mutta ei mitään, myös suomennokset toimivat mainiosti. Näitä biisejä kuuluu soittaa kovaa ja mahtavasti ja niin soitettiinkin. Välillä kuitenkin sanat hukkuivat musiikin sekaan, mutta se ei vaikuttanut tarinan seuraamiseen vaikka ei ihan jokaista vuorosanaa kuullutkaan. 

Kokonaisuudessaan Rock of Agesia kannatti siis odottaa, kaikki sujuu ja show on näkemisen arvoinen. Viihdyttävä, vauhdikas, tyylikäs, hauska ja täynnä lahjakkuutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti