sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Mitä onni on @ Mäntsälän Teatteri

Näin esityksen medialipulla, kiitos Mäntsälän Teatteri!
kuvat Liisa Ahokas
Eilen (29.10) oli Mäntsälän Teatterin Mitä onni on-komedian ensi-ilta.

Pekka (Pasi Jumppanen) saa vaimoltaan Liisalta (Leena Herlevi-Valtonen) idean alkaa tehdä kirjaa onnesta. Hän pyytää kuvataiteilijakaverinsa Hannun (Vesa Parkkinen) mukaan toteuttamaan kirjaa. Kaksikko alkaa kierrellä ympäriinsä haastattelemassa ihmisiä aiheesta mitä onni on? Erilaiset vastaukset saavat miehet miettimään, kannattaako onnesta sittenkään tehdä kirjaa ja mitä siihen nyt sitten kirjoitetaan.

Tässä on hyvä teksti, eläväinen ja terävä, huumori on kirjoitettu luontevasti mukaan ja kohtaukset seuraavat toisiaan sujuvasti. Vähän ensi-iltajäykkyyttä esityksessä vielä oli, mutta tästä se lähtee rullaamaan. Esitys on toimiva paketti, joten kunhan pieni jännitys väistyy niin hyvin menee.

Pasi Jumppanen tekee hyvän roolin Pekkana, hän on uskottava ja hahmosta on helppo pitää. Vesa Parkkisen Hannu nousi suosikkihahmokseni, en edes osaa sanoa miksi, mutta jotenkin oikein mainio tyyppi ja hyvin tehty rooli. Muu näyttelijäporukka tekee jokainen monta eri roolia, mainitaan nyt heistä muutama. Erkki Laukkanen ekoyhteisön johtajana on hyvä hahmo, samoin Eija Kuisman pirteä Liselotte. Koko porukka pelaa hyvin yhteen ja varsin hyvä hahmokavalkadi nähdään lavalla.

Kokonaisuudessaan oikein onnistunut esitys, muu yleisö tuntui viihtyvän ja niin viihdyin minäkin. Mitä onni on oli sellainen rento ja hyväntahtoinen, arkinen ja vivahteikas esitys, joka hymyilyttää helposti eikä ole liian vakava. Lavastus toimii hyvin, vaikka Mäntsälän suurlava on paikkana ehkä vähän hankala esittää näytelmää. Hyvin on kuitenkin ratkaistu pulmat. Valot ja äänet tuovat oman lisänsä kokonaisuuteen ja hyvin kokonaisuus toimiikin.

Mitähän se onni sitten on? Esitys sai pohtimaan tätä ja montaa muutakin kysymystä. Mitä onni on onnistui herättämään ajatuksia ja saamaan hyvälle tuulelle olematta kuitenkaan liian kevyt. Tämä oli itse asiassa enemmänkin elämänmakuista hauskuutta kuin "hei naurakaa, tää on komediaa"-hassuttelua. Hyväntuulinen ja mukava esitys siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti