sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Viikon teatterivinkit: Kotimaista, osa 1


Tässä ja seuraavassa vinkkipostauksessa on luvassa kotimaisia teatterijuttuja, tässä ensimmäisessä osassa kokonaisia esityksiä ja seuraavassa sitten jotain muuta. Osan olen nähnyt, montaa en, mutta nämä kaikki vaikuttavat tosi kivoilta ja ovat ehdottomasti katsomislistalla.

Myrskyluodon Maija (Salon Teatteri)
© Mikko Pääkkönen

Salon Teatterin Myrskyluodon Maija-musikaali on katsottavissa 31.5. saakka 10 euron hintaan (tästä linkistä lisätietoa). Ihan loistava esitys, tykkäsin tästä niiiiin paljon kun viime kesänä sen näin. Tämä on ihana, koskettava, kaunis, hauska, elämäniloinen ja valloittava musikaali, ja Salon Teatterin versiossa kaikki on kohdallaan. Trailerin perusteella (löytyy täältä) kuvaus ja laatu näyttää hyvältä, eli toiminee mainiosti myös tallenteena. Minäkin katson tämän ehdottomasti uudelleen, mahtavaa saada kokea näin hieno teatterielämys uudelleen! Bloggaus esityksen ensi-illasta löytyy tästä linkistä.

Teater Viirus
Roulettenburg - total entertainment forever © Noora Geagea

Teater Viirus on tarjonnut esityksiä katsottavaksi 24.4. alkaen, ja vielä on kaksi jäljellä, nyt nähtävissä oleva Roulettenburg - total entertainment forever ja 25.5. katsottavaksi tuleva Mästaren & Margarita. Viirus Play löytyy tästä linkistä, siellä myös vähän lisätietoa esityksistä ja Viirus Playstä. Kaikki esitykset on tekstitetty suomeksi ja englanniksi. Nyt tarjolla oleva Roulettenburg on ihan mahtava, jestas sentään mitä tykitystä! Näin esityksen viime syksynä, ja olin aivan myyty. Vähän pää pyörällä ja hämmästyneenä seurasin tätä viihdyttävää painajaista, kylläpä se vaan oli hieno. Bloggaus löytyy täältä

Iloisten sielujen hotelli (Aleksanterin Teatteri)

Aleksanterin teatterissa esitetyn Iloisten sielujen hotelli-musikaalin esitystallenne (tallennettu 5.6.2019) löytyy YouTubesta. Minua harmitti kovasti, kun en ehtinyt tätä katsomaan silloin kun esitys pyöri, mutta nytpä on mahdollisuus sukeltaa 1920-luvun Helsinkiin ja tämän tarinan pariin. Pikaisen vilkaisun perusteella tallenne näyttää hyvältä, kuva on laadukas ja ääni kirkas, eli varmasti katsomisen arvoinen.

Houdini (Musiikkiteatteri Kapsäkki, Aleksanterin Teatteri, Komediateatteri Arena)

Houdini-musikaalista en ollut kuullutkaan, kunnes törmäsin tähän tallenteeseen jossain somealustalla. Näyttelijäkaarti vaikuttaa tosi hyvältä ja Houdini on tosi kiinnostava aihe, onpahan hyvältä kuulostava musikaali! Ja Jukka Nykäsen musiikki, se lupailee myös iloisia kuunteluhetkiä. Pikavilkaisun perusteella tallenne on hyvin kuvattu ja kiva katsella, ja esitys näyttää tosi hyvältä, puvustus on hieno, Aleksanterin teatterin puitteet mainiot ja musiikki kuulostaa mahtavalta. Tallennettu 5.1.2015.

Laaki ja vainaa (Vaasan kaupunginteatteri)

Vaasan kaupunginteatterin Laaki ja vainaa-näytelmä löytyy täältä.

Veriruusut (KOM-teatteri)

KOM-teatterin Veriruusut-näytelmä on jo pidemmän aikaa löytynyt Yle Areenasta, ja katseluaikaa on vielä jäljellä puolisentoista vuotta, eli hyvin ehtii vielä vaikka useasti katsomaan. Tämä kiinnosti minua jo siinä vaiheessa kun sitä teatterissa esitettiin, mutta en koskaan käynyt Veriruusuja katsomassa enkä vielä ole Areenasta myöskään katsonut, vaikka laitoin jo heti muistutuksen itselleni kun esitys Areenaan tuli. Johtunee siitä, että katseluaikaa on ollut niin paljon, olen sitten siirtänyt tätä aina eteenpäin. Veriruusuista olen kuullut paljon hyvää palautetta ja luulen, että pidän siitä kovasti.

Karanteeniteatteri

Karanteeniteatteri-sivustolta löytyy monipuolista ohjelmistoa, nyt katsottavissa mm. Maltti ja Valtti-show sekä Martti Suosalon Palvelija-monologi. En ole ehtinyt mukaan näihin Karanteeniteatterin juttuihin muiden livestriimien, esitysten alkamisajan tai jonkin muun (teko)syyn takia, mutta ehkäpä jonkin esityksen vielä tältä mainiolta sivustolta katselen. 

Hän joka kiinnostui ötököistä (Teatteri Toivo)

Teatteri Toivon Hän joka kiinnostui ötököistä-esityksestä on YouTubessa peräti kolme eri versiota, kolmen eri näyttelijän esittämänä. Tämä on kiinnostanut minua jo siitä lähtien, kun näin Teatteri Toivon Instagramista ensimmäiset kuvat esityksestä. Mielenkiintoinen aihe ja visuaalisesti hienon näköinen, en ole ennen Toivon esityksiä nähnytkään eli odotan innolla tämän katsomista.
 
24H Viral Monologues (Rakastajat-teatteri)
This is our last dance-monologi, käsikirjoitus Enda Kilroy, esittäjä Joonas Saartamo

Rakastajat-teatterin The 24 Hour Viral Monologues-monologeja olen katsellut iltaisin yhden tai kaksi, nämä ovat mainioita ja olen tykännyt kaikista katsomistani. Kaikki monologit löytyvät esim. tästä linkistä, juttuja on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Mukavia lyhyitä tarinoita, hyvistä aiheista ja mainioiden näyttelijöiden esittämänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti