torstai 7. toukokuuta 2020

Viikon teatterivinkit: Musikaalit


Tällä kertaa luvassa on ilmaisia katseluvinkkejä musikaalien maailmasta! Nämä ovat kaikki englanniksi, mutta pysykää kuulolla, sillä seuraavat kaksi vinkkipostausta on omistettu kokonaan kotimaisille teatterijutuille.

Eugenius!
Eugenius!-musikaalin näin pari vuotta sitten kahdesti Lontoossa paikallisessa suosikkiteatterissani The Other Palacessa, ja kirjoitin siitä myös postauksen. Nyt tämän hurmaavan musikaalin esitystallenne on laitettu vapaasti katsottavaksi, se löytyy sekä YouTubesta (yllä) että Facebookista (klikkaa tästä). Suosittelen tätä kovasti, Eugenius! on yksi ihanimpia musikaaleja joita olen nähnyt, ja sen lisäksi super hauska ja täynnä toinen toistaan kivempia biisejä, mainiompia koreografioita ja nokkelaa huumoria. Näyttelijät tekevät mahtavaa työtä, esitys on loistava ja tästä tulee aina tosi hyvälle tuulelle. Olen ehtinyt tallennettakin katsomaan jo pari kertaa, kerran kokonaan ja lisäksi suosikkikohtiani paristi uudelleenkin. Vaikka tämä ei olekaan esitettäväksi kuvattu, on tallenne hyvälaatuinen ja mukava katsoa, siitä paistaa kyllä läpi kaikki se ihanuus ja hienous, jota Eugeniuksessa on.

Pieces of String
Kyllä vain! Edellisessä postauksessa Digital Theatresta vinkkaamani Pieces of String tulee katsottavaksi päivän ajaksi, huomenna 9.5. Mercury Theatren sivuille (tästä klikkaamalla sinne). Tallenne on katsottavissa Suomen aikaa klo 12.00 eteenpäin. Niin lämmin ja suuri suositus tälle kun on mahdollista antaa, Pieces of String on sellainen musikaali, johon rakastun koko ajan enemmän, ja jonka haluaisin esitellä kaikille. Niin kaunis, lämmin, hauska, koskettava ja hieno teos, että ei voi kuin ihailla. Upea musiikki, loistavat näyttelijät ja kaikki kohdallaan, ei siinä muuta tarvita. Myös tallenne on oikein hyvin kuvattu ja laadukas.

The Midnight Gang
Tätä en ole nähnyt enkä tiedä musikaalista mitään, mutta olen kyllä aikeissa katsella tämän hurmaavalta kuulostavan musikaalin, vaikuttaa sellaiselta hauskalta ja ihanalta hyvänmielen esitykseltä. Katseluaikaa on 29. toukokuuta saakka, tallenne löytyy tästä linkistä.

Wasted
Brontën sisaruksista kertova rock-musikaali Wasted löytyy tämän linkin takaa. Olen ehtinyt katsomaan Wastediä parikymmentä minuuttia ja se kyllä vetää mukaansa, musiikki on energistä ja hienoa ja näyttelijät mainioita. Rock-dokumenttityyli on kiinnostava muoto musikaalin telemiseen, vaikka tämä onkin enemmän yhdistelmä erilaisia tyylejä kuin pelkästään dokumenttimaisesti tehty. Tunnelma on kiehtova ja esitys levittäytyy näyttämölle kivasti. Ja bändille vielä erityispisteet, kiva kun he ovat lavalla mukana. Southwark Playhouse eli teatteri jossa Wastediä esitettiin on sekin suosikkiteattereitani Lontoossa, ja lisämainoksena sanottakoon, että pari muutakin esitystallennetta löytyy heidän sivuiltaan katsottavaksi.

By Jeeves
Sarjassamme Andrew Lloyd Webberin perjantaishowt on seuraavana vuorossa By Jeeves-niminen musikaali. En tiedä yhtään, mistä esitys kertoo enkä muutenkaan mitään muuta paitsi sen, että tämä oli jonkinmoinen floppi jossain, missä sitä esitettiin. Mielenkiinnolla kuitenkin katson, mistä on kyse, Lloyd Webber on suosikkimusikaalisäveltäjäni ja luulenkin, että ainakin musiikellisesti By Jeeves on mieleeni. Tämä siis huomisesta 8.5. Suomen aikaa klo 21 eteenpäin katsottavissa viikonlopun ajan.

Myth
Laitetaas vielä toinenkin The Other Palacessa pyörinyt esitys! Ja on tässä muuten myös on mukana Pieces of Stringistä tuttu Joel Harper-Jackson. En ole (vielä) ehtinyt katsomaan, mutta pidän tästä jo näkemmättäkin. Orfeus-taru on suosikkimyyttejäni, ja teatterissa muutenkin suosittu aihe, Mythin lisäksi esim. palkintoja kahminut Hadestown ja musikaali nimeltä Jasper In Deadland ammentavat tästä myytistä. Myth lähtee kyllä katseluun heti kun mahdollista, olen tästä tosi innoissani ja toivon, että on niin kiva kuin luulen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti