torstai 1. kesäkuuta 2017

Tankki täyteen @ Keski-Uudenmaan Teatteri - treenejä seuraamassa

taustalla Kalle Tahkolahti, edessä Johannes Korpijaakko ja Anna-Leena Sipilä
kuvat © Susanna Salmi
Heini Inkeri
Pääsin seuraamaan reilun viikon päästä (9.6.) ensi-iltansa saavan Tankki täyteen-näytelmän harjoituksia tänään (1.6.). Keski-Uudenmaan teatterin kesäohjelmistoon kuuluvaa näytelmää esitetään Krapin kesäteatterissa, jossa nähdään kesäteatterin tauon aikana myös lastennäytelmä Mimmi-lehmä ja Varis.

Harjoitusten katseleminen on aina hurjan mielenkiintoista, sillä kulissien taakse kurkistaminen ja vuorosanojen sekä lavalla liikkumisen hiominen kohti ensi-iltaa antavat enemmän tarttumapintaa valmiiseen esitykseen. Kesäteatterin harjoituksia en ole koskaan ollut katsomassa, muutamia musikaali-, näytelmä- ja tanssitreenejä kylläkin. Eihän kesäteatteri toki kovin erilaista (kai?) ole treenata, mutta sain huomata että Suomen kesä laittoi oman lusikkansa soppaan - useastikin. Rakeita ja vettä satoi välillä taivaan täydeltä, jolloin harjoituksissa pidettiin tauko, etteivät näyttelijät kastelisi itseään turhaan. Aurinkokin paistoi sitten muutamaan kertaan kuitenkin ihan kunnolla, jolloin treenit sujuivat kesäisissä (joskin hieman viileissä) tunnelmissa.

Jarkko Pajunen ja Seppo Halttunen
Seppo Halttunen, Anna-Leena Sipilä, Johannes Korpijaakko ja Heini Inkeri
Heini Inkeri, Johannes Korpijaakko ja Inka Kallén
Harjoituksissa mentiin läpi ensimmäinen puoliaika ja vähän väliajan jälkeisiä kohtauksia, mutta kun vettä alkoi - jälleen kerran - sataa, pidimme ruokatauon, jonka jälkeen näyttelijät kävivät äsken näyttelemiään kohtauksia läpi uudelleen ohjaaja Milko Lehdon johdolla. Kohtauksia pohdittiin rennolla otteella ja näyttelijät ehdottivat niihin parannuksia, joita kokeiltiin käytännössä. Sadekuuron sattuessa juteltiin katetun katsomon suojissa vuorosanoista, lavalle ja pois lavalta-siirtymistä ja muista jutuista, joita näyttelijöiden pitää ottaa huomioon. Myös äänimaailmaa ja biisejä mietittiin ja etsittiin sopivaa musiikkia tanssilavakohtaukseen. Esitys vaikuttaa olevan hyvässä vaiheessa näin kahdeksan päivää ennen ensi-iltaa. Vielä on selvästi vähän harjoiteltavaa ja hiottavaa, mutta ne ovat aika pieniä juttuja ja esitys tuntuu olevan vain loppusilausta vailla. Ensiviikolla ensi-illassa näen sitten, millaiseksi porukka on saanut esityksen viimeisteltyä. Odotan innolla, millaisia ratkaisuja tänään pohdittuihin juttuihin lopulta on tehty ja ovatko kohtaukset samanlaisia kuin tänään treeneissä vai jotenkin vielä muuttuneita.

Viileästä kelistä huolimatta harjoituksissa oli lämmin ja hauska tunnelma, esitystä tekevä jengi vaikutti rennolta ja osasi roolinsa sekä kesäteatterin kulisseissa että lavalla. Reilun viikon kuluttua porukka pääsee näyttämään valmiin jutun yleisölle ja nauttimaan esityskauden aikana toivottavasti myös kesäisistä ilmoista. Esityksiä on siis ensi-illan jälkeen 13. elokuuta asti.

hyvää kesäkuun ensimmäistä päivää!
vesisateen jälkeen lavalta lakaistiin suurin vedenpaisumus pois

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti