keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Miestä vailla @ Pukkilan kesäteatteri

Näin esityksen medialipulla, kiitos Pukkilan kesäteatteri!
kuvat © Tiina Räikkönen
Pukkilasta lähti tällä kertaa käyntiin tämä lähiseudun kesäteatterikierros, elikkä Miestä vailla oltiin 11.6.

Marketan (Raija Laakso) talo on määrätty suojelukohteeksi ja sitä pitäisi nyt alkaa remontoimaan kaiken maailman direktiivien ja sääntöjen mukaisesti. Innokasta remonttiväkeä tuntuu löytyvän kotikulmiltakin, esimerkiksi naapurin Yrjö (Tuukka Eskola) auttaisi Markettaa enemmän kuin mielellään. Lehteen kuitenkin laitetaan ilmoitus ja sen perusteella paikalle saapuu timpuri Klaus (Aki Viljanen) jota poliisi Leedsi (Markku Marjomaa) epäilee vankikarkuriksi. Talolla järjestetään myös talkoot, jolloin remonttiin liittyy muutakin porukkaa, esimerkiksi naapurin missineiti Saimi (Anu Koivisto), runoilevainen Manni (Ilmo Rantalainen) ja ihastuttava uusi naispappi Riitta (Virpi Grönlund).

Tykkäsin tästä enemmän kuin etukäteen ajattelinkaan, esitys on juuri sellaista "kesäteatterihömppää", tai siis semmoinen ei liian vakava vaan ihanan hauska ja hurmaava tapa viettää kesäiltapäivää. Tarinassa tapahtuu ja koukeroiset ihmissuhteet, huvittavat väärinkäsitykset ja herkulliset henkilöt takaavat viihdyttävän kokonaisuuden. Näyttelijät ottavat hahmoistaan kaiken irti ja erityisesti Yrjö, Manni, Melina (Tanja Lehtikuusi) ja Saimi ovat mainioita tyyppejä.

Puvustus ja lavastus toimivat hyvin ja pienillä jutuilla on saatu paljon aikaan. Tarinassa suurin rooli on kuitenkin juonella ja näyttelijöillä, jotka toteuttavat esityksen hienosti. Varsinkin Mannin ja Yrjön kaljoittelut, talkootanssit ja milloin kenenkin naisen ja miehen liehittelyt ovat viihdyttävää seurattavaa. Jännittävää seurata, kuka lopulta päätyy kenenkin seuraan.

Tämä on oikein onnistunut kokonaisuus, hauska, viihdyttävä ja mukava esitys, jota katsoo mielellään ja jonka jälkeen katsomosta lähtee hymy huulilla. Olin katsomassa porukan tokaa vetoa ensi-illan jälkeen ja sujui muuten hyvin, ei turhia kangerteluita tai taukoja, vaan meni kuin vettä vaan. Hienoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti