sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Teatterinna-palkinto 2023: ehdokasasettelu alkaa

Ehdotusten jättäminen on päättynyt. Voittajaäänestys käynnistyy perjantaina 20.1.

Täällä ollaan taas, kahden vuoden tauon jälkeen! Teatterinna-palkinto palaa koronatauolta kategorioiden puolesta hieman uudistuneena ja allekirjoittaneen puolesta entistä innostuneempana. Teattereiden koronatauot ja -peruutukset veivät minulta valitettavasti innon järjestää Teatterinna-palkintoäänestystä vuosina 2020 ja 2021, vaikka esityksiä totta kai oli. Mutta olkoon tämä äänestys uusi alku, ja alku myös jokavuotiselle palkinnon jakamiselle. Edellisen kerran, ihka ensimmäistä kertaa, Teatterinna-palkinnot jaettiin 5.1.2020. Noita tuloksia pääsee tarkastelemaan tästä linkistä.

Teatterinna-palkinto tarkoittaa palkintoa, joka jaetaan teattereille, näyttelijöille ja esityksille. Palkinnon saajan päättävät katsojat. Teatterinna-palkintoprosessi etenee seuraavanlaisesti: ensin yleisö saa ehdottaa jokaiseen kategoriaan mieleistään ehdokasta, sitten kolme eniten ääniä saanutta ehdotusta siirtyvät seuraavalle kierrokselle, jossa niiden joukosta äänestetään voittaja.

Voittajille on tarjolla mainetta ja kunniaa, kaikkien ehdotuksia jättäneiden ja voittajaa äänestäneiden kesken taas arvotaan kaksi onnekasta, jotka saavat pienen teatteriaiheisen yllätyspalkinnon.

Teatterinna-palkintoäänestyksen järjestää Teatterinna-blogi, eikä siinä ole mukana muita tahoja.

OHJEET:

Esityskategorioissa ehdotuskelpoisia ovat kaikki vuoden 2022 aikana ensi-iltansa Suomessa saaneet musikaalit ja puhenäytelmät, sillä poikkeuksella, että koronan jalkoihin jääneet, enimmillään viisi kertaa ennen vuotta 2022 esitetyt esitykset ovat myös äänestyskelpoisia, mikäli niistä on ollut uusintaensi-ilta vuonna 2022.

Vuoden kotimainen kantaesitys tarkoittaa nimensä mukaisesti kotimaista esitystä, eli tässä kategoriassa ei ole ehdotuskelpoinen ensimmäistä kertaa Suomessa esitetty, jossain muualla kantaesityksensä saanut musikaali/näytelmä.

Näyttelijäkategoriassa ei kannata epäröidä, jos ei ole varma, onko kyseessä pää- vai sivurooli. Ehdotukset otetaan huomioon, vaikka ne osuisivat väärään tekstilaatikkoon.

Halutessaan ehdotuksen mukaan voi kirjoittaa myös perustelun, miksi haluat ehdottaa juuri tätä teatteria/esitystä/näyttelijää. Näitä perusteluita hyödynnetään myöhemmin voittajaäänestyksessä ja voittajien julkistuksen yhteydessä. Perustelut voidaan julkaista nimellä, nimimerkillä tai anonyymisti.

Ehdotuksia voi jättää tästä päivästä lähtien, ajalla 1.1. - 15.1.2023. Voittajaäänestys aukeaa 20.1. ja on auki 31.1.2023 saakka. Voittajat julkaistaan Teatterinna-blogissa (teatterinna.blogspot.fi) sunnuntaina 5.2.2023.

Vuoden 2023 Teatterinna-palkinnon kategoriat ovat: 

• Vuoden teatteri 

• Vuoden musikaali

• Vuoden puhenäytelmä

• Vuoden kesäteatteriesitys

• Vuoden kotimainen kantaesitys

• Vuoden näyttelijä (päärooli, musikaali)

• Vuoden näyttelijä (sivurooli, musikaali)

• Vuoden näyttelijä (päärooli, puhenäytelmä)

• Vuoden näyttelijä (sivurooli, puhenäytelmä)

Huom. Ehdokkaiden asettaminen ja äänestys tapahtuu Google Formsin kautta, eli vain sitä kautta jätetyt ehdotukset ja äänet huomioidaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti