sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Poikamiespankki @ Pukkilan kesäteatteri

kuvat Pukkilan kesäteatterin facebook-sivuilta
Kesän toinen teatterireissu suuntautui naapurikuntaan Pukkilaan, jossa nähdään tänä kesänä Poikamiespankki-niminen esitys.

Lyyli Lemmetyinen (Mirva Lainiola) haluaa naittaa aikuiseen ikään ehtineet tyttärensä Hiljan (Raija Laakso) ja Kirstin (Liisa Mölsä) saadakseen heidät pois kotinurkista ja tilalle rakkaan kihlattunsa Kallen (Aki Viljanen). Kylälle perustetaan poikamiespankki kunnanjohtaja Kekäläisen (Tuukka Eskola) johdolla, ja sieltä Lemmetyisen tyttäret sitten alkavat itselleen sopivaa sulhoa etsimään, vaikka varsinkin Kirsti tähän suhtautuu hyvin kielteisesti. Monenlaista sattumusta mahtuu toki mukaan ja rakkautta ehditään etsiä ja löytää yllättävistä paikoista ennen kuin esitys loppuu.

Oikein kiva esitys tämä, hyväntuulinen ja sujuvasti etenevä, huumorilla varustettu kesäteatteripläjäys. Tarina on kiinnostava ja toteutus toimiva, yleisö pysyy näyttelijöiden otteessa alusta loppuun eikä tässä tule turhia taukoja tai hidasteluita. Vähän ennalta-arvattavia juonikuvioita on muutama, mutta yllätyksiäkin riittää enkä olisi kaikkia yhteen päätyviä pareja heti arvannut. Lavastus ja puvustus näyttevät oikein hyviltä ja varsinkin kaksi vanhaa traktoria sekä Hutkon tilan ihanat kanat saavat minulta kiitosta. Kanoja olen aina halunnut itsekin joskus ottaa, meillä on niitä ennen syntymääni ollutkin, mutta vielä kanojen hankkiminen on haaveilun asteella. Mutta siitä siis iso plussa, kanat ovat mahtavia! Ja ne näyttivät ihan tyytyväisiltä lavan reunalla, eli olivat ilmeisesti jo tottuneet tähän kesäteatterimeininkiin.

Näyttelijät tekevät hyvää työtä ja muutama varsin erinomainen roolisuoritus nousee erityisesti esiin. Lemmetyisen perheen äiti Lyyliä näyttelevä Mirva Lainiola on mainio, hän tuo hahmoon monipuolisuutta ja uskottavuutta, ja tekee vakaata työtä. Hilja ja Kirsti ovat hyvin erilaiset, vaikka siskoksia ovatkin, ja Raija Laakson ja Liisa Mölsän roolityö on tosi onnistunutta. He pelaavat hyvin yhteen ja sisaruussuhde tulee selkeästi esiin, molemmilla on myös hyviä yksilökohtauksia. Varsinkin Liisa Mölsän Kirsti jäi mieleen. Kunnansihteeri Ilonan roolissa nähtävä Evelien Vaegemans tekee hienon roolin, samoin Siimasen Pekkaa näyttelevä Anu Koivisto. Pidin myös Ilmo Rantalaisen Tenhosta, joka olikin ehkä suosikkihahmoni esityksessä. Kokonaisuudessaan näyttelijäkaarti on oikein hyvä, he tekevät toimivaa yhteistyötä ja tuovat lavalle mainion hahmogallerian. 

Viihdyin siis hyvin ja oikein mielelläni katsoin tämän. Vakuuttavaa työtä koko porukalta ja tuloksena onnistunut esitys, jossa riittää iloa, menoa, meininkiä ja suhdekiemuroita vaikka muille jakaa. Näyttelijät tekevät oikein hyvää työtä ja ohjaaja Heini Rautoma on saanut esityksen koottua sellaiseksi, että se kulkee hyvässä rytmissä eteenpäin eikä jää kompuroimaan matkan varrelle. Hyvän mielen ja hauskan illan saa takuuvarmasti, kun tätä suuntaa katsomaan, eli suosittelen tätä erityisesti kesäteatterin ja suhdeseikkailujen ystäville.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti