keskiviikko 1. elokuuta 2018

Lentävät morsiamet @ Taivallahden kesäteatteri

Näin esityksen kutsuvieraana, kiitos Taivallahden kesäteatteri!
kuvat teatterin facebookista
Taivallahden kesäteatterissa esitetään tänä kesänä Lentävät morsiamet-näytelmää, jolla Teatteriyhdistys Tuli ry aloitti taipaleensa 25 vuotta sitten.

Bernard (Tero Tiittanen) pyörittää samaan aikaan kolmea naista, joista jokainen on autuaan tietämätön rakkaansa kahdesta muusta morsiamesta. Nämä kolme ovat kaikki lentoemäntiä, amerikkalainen Janet (Johanna Puhakka), ranskalainen Jacqueline (Birgitta Taussi) ja saksalainen Judith (Kirsi Mäkelä). Taloudenhoitaja Sofie (Eija Lamberg) koettaa parhaansa mukaan pitää isäntänsä elämäntyylin raiteillaan ja naiset pimennossa totuudelta, mutta kovasti siinä on vaikeuksia ja Sofie valittaakin ahkerasti työolosuhteistaan. Bernardin vanha ystävä Robert (Kari Kinnaslampi) saapuu vierailulle ja jää tarkkailemaan, miten Bernard pärjää kolmen naisensa kanssa, varsinkin kun he yhtäkkiä ilmestyvät kaikki paikalle väärään aikaan, kun lentoaikataulut ja -suunnitelmat menevät vähän sekaisin.

Tämä oli täynnä huumoria ja paljon kaikenlaista tapahtui, ja katsomossa viihtyi hyvin. Silti vähän jäi ärsyttämään tämä Bernardin elämäntyyli, ei kovin reilua hänen naisystävilleen... Olisin toivonut Bernardille vähän ikävempää loppua, hän pääsi liian helpolla tästä naisten huijaamisesta ja salailusta. Mutta eipä esimerkiksi Janetkaan ihan mikään täydellinen ollut, ja muillakin riitti salaisuuksia, joita kehittyi tarinankin aikana. Varsin salamyhkäistä porukkaa, mielenkiintoista olisi ollut nähdä heidän elämäänsä ennen tätä aikataulusotkua. Ei tainnut kyllä olla neitokaisilla mitään hajua toistensa olemassaolosta, vaikka luulisi, että joku olisi Bernardin luo unohtanut sukkansa tai huulipunansa tai jotain. Ja aikamoisen tarkkaa on tämä näyttämölle tuleminen ja sieltä lähteminen, ettei vaan vahingossa satu lavalle samaan aikaan jonkun toisen naisen kanssa. Ja kolmen naisen kuvat ovat seinällä, niitäkin pitää tietyssä järjestyksessä käännellä, ettei kukaan näe jonkun toisen naamaa siinä paikassa, jossa oman naaman pitäisi taulua koristaa.

Mainio näyttelijäkuusikko lavalla, heidän työskentelyään on mukava katsoa. Tero Tiittasen Bernard on vähän liiankin huolettoman oloinen aluksi, hän uskoo elämäntapansa toimimiseen ja kehuu Robertillekin kuinka kaikki on suunniteltu. Ääni muuttuu kellossa, kun ongelmia alkaa tulla, ja kohta lavalla nähdäänkin hätäinen ja stressaantunut Bernard, joka tiuskii ja kiihtyy, kun morsiamet ovat muutamaan otteeseen lähellä tavata toisensa - näinhän ei todellakaan saisi tapahtua. Tiittanen on oikein hyvä Bernard, ja hän on hienosti omaksunut vähän erilaisen lähestymistavan jokaisen kolmen eri neitokaisen kanssa tehtäviin kohtauksiin. Kari Kinnaslammen Robert vaikuttaa aluksi oikeinkin kivalta, mutta siten hän päättääkin alkaa ihailemaan Bernardin elämäntapaa. Olisi ollut kohteliasta paljastaa naisille, että tämä teidän sulhasenne ei ole mikään unelmamies. Kinnaslampi näyttelee hyvin ja Robert on hauska hahmo. Eija Lambergin Sofie on tosi hyvä hahmo, hän on olennainen osa tarinaa ja herättää yleisössä hilpeyttä yrittäessään pitää arjen pyörimässä ja itsensä perillä siitä, kuka milloinkin on tulossa ja menossa. Ei ole helppoa olla taloudenhoitajana tuollaisessa paikassa.

Morsiankolmikko Johanna Puhakka, Birgitta Taussi ja Kirsi Mäkelä tekee loistavaa työtä. Naiset ovat kaikki kovin rakastuneita Bernardiin, mutta jokainen osoittaa rakkauttaan vähän eri tavalla. Puhakan Janet on päättäväinen ja itsevarma, hän ei anna Bernardin käskyttää itseään vaan tekee, mitä itse haluaa. Birgitta Taussin Jacqueline on temperamenttinen, hänkään ei niin välitä, kun Bernard päättää yhtäkkiä, että nyt lähdetään maalle. Jacqueline on ehkä suosikkini näistä morsiamista, hän on jotenkin kaikista eniten minun mieleeni hahmona. Sopivasti rakastunut, mutta osaa kuitenkin epäillä Bernardia ja pitää kiinni omista mielipiteistään. Kirsi Mäkelän Judith on ihastuttava, hän tuntuu olevan naisista ehkä kaikista eniten rakastunut. Mutta Judith iskeekin silmänsä Robertiin, jota hän vahingossa suutelee. Hupsista. Judith onkin äkkiä kahden miehen välissä, eikä ihan tiedä, mitä seuraavaksi tekisi.

Onnistunut esitys taas kerran Taivallahden porukalta, viihdyin mainiosti ja esitys oli vauhdikas ja hauska. Teksti on hyvä, näyttelijät pelaavat mainiosti yhteen ja kaikki etenee sujuvasti. Meren välittömässä läheisyydessä sijaitseva teatteri on kauniilla paikalla ja siihen kävi (varsin navakasti) tuulikin, eli katsomossa ei läkähtynyt, vaikka päivänäytöksessä olimmekin. Lämmin oli silti. Mukava reilu parituntinen vierähti tämän seurassa, kaunis ilma ja hyvä show, mikäs sen hauskempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti