torstai 26. heinäkuuta 2018

Love me Tinder @ Emma Teatteri

Näin esityksen bloggaajalipulla, kiitos Emma Teatteri!
kuvat © Otto-Ville Väätäinen
Emma Teatterin ja Turun kaupunginteatterin yhteistuotanto Love me Tinder pyörii parhaillaan Kailon saarella Naantalissa.

Amorilla (Miska Kaukonen) on ongelma. Vuosikaudet uskollisesti palvellut jousipyssy on päässyt huonoon kuntoon, eikä sillä enää ammuta rakkauden nuolia minkään pariskunnan sydämiin. Vielä pitäisi kuitenkin saada yksi uusi rakkaus kukoistamaan, sen jälkeen koittaisi loma. Tästäpä lähdetäänkin sitten seuraamaan Amorin kamppailua rakkauden parissa, ja samalla nähdään välähdyksiä kaikenlaisesta deittailusta, rakkaudesta ja sydämen asioiden vaikeuksista ja ihanuuksista. Onnistuvatko treffit, jos molemmilla on lapsi mukana? Mites pikatreffit tai parinvaihto? Tai olisiko hyvä, jos miehen saisi valita kaupasta? Tai tilata netistä? Entäpä Amor, miten hänellä sujuu ilman rakkauden jousipyssyä?

Emma Teatteriin suunnattiin illaksi päivällä Samppalinnassa nähdyn Naimakaupat Vegasissa-esityksen jälkeen, joten rakkausteema jatkui siellä myös. Olen elänyt siinä uskossa, että joskus pienenä kävin Muumimaailmassa (joka sijaitsee samaisella Kailon saarella), mutta kävimmekin Ti-Ti Nallen talossa. Uusi tuttavuus siis tämä Naantalin maisema ja Emma Teatteri. Kaunis merinäköala oli siltaa pitkin saareen kävellessä ja hieno sää muutenkin, Naantalin aurinko selvästikin paistoi meille. Tosin teatteri on katettu, eli vesisadekaan ei olisi haitannut. Emma Teatteri oli paikkana oikein mukava, katsomoon olisi tosin voinut istuinalustan muistaa ottaa, mutta onneksi esitys vei mennessään, niin puupenkeillä jaksoi hyvin istua. Lavastuksesta (Jani Uljas) pidin kovasti, olipa ihana vihreän sävy valittu seinään. Koko esitys näyttää mainiolta, lavastus, puvustus (Tiina Valkama) ja ohjaus (Mika Eirtovaara) tukevat toisiaan ja tuovat näyttämölle toimivan kokonaisuuden.

Monenlaisia tyyppejä nähdään näyttämöllä, heistä suosikkini on Miska Kaukosen hurmaava Amor. Amorin alkaessa tutustumaan rakkauteen Kaukonen saa kohtauksista esiin niin huumoria kuin ajatuksiakin herättäviä juttuja. Näyttelijänelikko, Kaukonen, Rinna Paatso, Jarkko Pajunen ja Maruska Verona, tekee jokainen monta roolia. Hyvä porukka mukana, lavalla näyttää olevan hauskaa ja kaikki pelaavat hyvin yhteen ja saavat yleisön hymyilemään ja nauramaan makeasti. Mieleen jäivät ainakin koko porukan parinvaihtokohtaus ja siinä esiintyneet tyypit, Jarkko Pajusen myyjäheppu, joka Amorille tarjosi kaikenlaisia aseita, Maruska Veronan ensitreffeille suunnannut nainen, jolle ei mausteinen ruoka sopinut, Pajusen ja Rinna Paatson treffit, jotka siirtyivätkin kännyköillä viestittelyyn ja Kaukonen netistä tilattuna unelmamiehenä, joka ei ehkä ollutkaan niin ihana kuin piti. Mainiot näyttelijät ja hauskat hahmot, mikäs sen parempaa.

Monenlaista rakkauden etsintää ehtii lavalla näkyä, on Tinder, Maajussille Morsian, Napakymppi, Temptation Island ja niin edelleen. Tiedä sitten kuinka hyvin nämä oikeasti toimivat, lavalla ainakin jouduttiin jos jonkinmoisiin tilanteisiin sovellusten ja ohjelmien avustuksella. Reippaassa tahdissa vaihtuvat kohtaukset ja hahmot, mutta selkeä on esitys ja hyvin pysyy mukana, osaa tyypeistä olisi kauemminkin voinut katsoa. Varsinkin kun vaikutti siltä, että tässähän voi olla vuosisadan rakkaustarina syntymässä. Naantaliin todennäköisesti käy matka taas ensi kesänä, ainakin tämän perusteella sieltä poistuu hymy huulilla ja hyvin nauraneena.

Tässä on aika härskiäkin huumoria, sanoisin että K18-materiaaliakin, mutta kovasti esitys nauratti ja viihdytti, vaikka kaikki vitsit eivät ehkä minun huumorintajuani kohdanneetkaan. Mutta on tässä sellaista ihastuttavan kevyttä hauskuutta myös, jolle on kiva nauraa. Kokonaisuutena siis hyvin koottu paketti, jossa vauhtia riittää ja huumori kukkii, katsomossa viihtyy oikein hienosti ja hyvä fiilis säilyy pitkälle. Tosi hyväntuulinen show, koko ajan kyllä hymyilytti. Kun näyttelijät ovat koko ajan hyvässä rytmissä, teksti on sujuvaa, huumori sopii myös tosielämän tilanteisiin ja yleisö viihtyy, on kasassa onnistunut esitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti