tiistai 5. heinäkuuta 2016

Nainen junassa (Paula Hawkins)


Luin Paula Hawkinsin kirjan Nainen junassa pitkän odotuksen jälkeen, kun vihdoin sain sen mummiltani lainaksi.

Olen kuullut kirjasta paljon hyvää ja sormet syyhyten kävin siihen kiinni, mutta ei se ollutkaan niin hyvä kuin odotin. Vähän ahdistava, hieman tylsä ja täynnä elämää joka potkii päähän. Rachel kärsii juopottelusta ja haaveilee entisestä miehestään, mutta käyttää aikansa kulkemalla junalla Lontooseen ja seuraamalla täydellisen parin elämää junaradan varrella. Rachelin kehittämät Jason ja Jess,  täydelliset toisilleen, onnelliset ja rakastuneet. Kunnes Rachel näkee jotain hätkähdyttävää ja sen jälkeen Jess katoaa.

Päähenkilöitä kirjassa on kolme, Rachel, Megan ja Anna, joiden näkökulmasta tapahtumat kerrotaan. Tarinaa oli aluksi vähän vaikea seurata, koska tapahtumat hyppelivät edestakaisin ja ihmisiin viitattiin joko yleensä sanalla hän, jolloin ei tiennyt, kenestä oli kyse. Jokaisen tapahtuman edessä oli kyllä  päivämäärä, joten niitä katsomalla alkoivat tapahtumat järjestäytyä fiksusti.

Rachel on minusta ärsyttävä, jotenkin liian epätoivoinen tyyppi, joka valittaa koko ajan eikä saa itseään niskasta kiinni. Kirjan edetessä hän kuitenkin ryhdistäytyy ja on viimeisissä luvuissa jo ihan mukiinmenevä heppu. Anna on myös hieman rasittava, mutta ihan mukava hahmo ja vaikuttaa ihan fiksulta, mutta vähän sinisilmäiseltä. Megan taas on mielenkiintoinen tyyppi, josta paljastuu koko ajan lisää. Lempparihahmoni kirjassa on Scott, Meganin mies, joka on vähän reppana, mutta vaikuttaa kuitenkin hyvältä tyypiltä.

Juoni on nerokas ja yllättävä, mutta kirjaa olisi voinut vähän kai tiivistää tai muokata jotenkin, sillä alussa tapahtumat vain seuraavat toisiaan ja lukeminen on vähän puuduttavaa. Pian kuitenkin alkaa tapahtua ja kirja nostaa pisteitään, vaikkei miksikään lempikirjakseni noussutkaan. Vaikka kirja on trilleri, se ei minusta ollut järin jännittävä, vasta loppuvaiheessa alkoi vähän syke nousta kun salaisuudet alkoivat paljastumaan ja naiset joutuivat tukalaan tilanteeseen.

Vaikka en ihastunut Naiseen junassa, pidin siitä monessa kohtaa ja juoni on minusta kekseliäs ja leikittelee lukijan mielikuvituksella. Lukukokemuksena vähän ristiriitainen, toisaalta vähän ahdistava, vähän tylsä, vähän huono, mutta toisaalta taas nerokas ja otteessaan pitävä kirja.

En tiedä. Ihan hyvä kirja, mutta ei minun makuuni.

1 kommentti:

  1. Ei ollut hyvä, sekava, ankea, tylsä. Juoni keinotekoinen, samoin henkilöt. Ankea lukea kaikenlaisista ongelmaihmisistä, jotka tukittu samaan kirjaan.

    VastaaPoista