keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Onnenonkija

kuvat
Onnenonkijaa lähdin katsomaan vähän epäilevin fiiliksin, olin kuullut siitä hiukan latistavia kommentteja enkä odottanut liikoja. Elokuva kuitenkin yllätti positiivisesti!

Onnenonkija kertoo Marjasta (Minka Kuustonen), joka pitää Marja Aurora- nimistä blogia ja haaveilee tienaavansa sen avulla paljon rahaa. Haaveet eivät kuitenkaan toteudu ja maksamattomat velat painavat päälle. Kaiken keskellä Marja kirjaimellisesti törmää rikkaan suvun poikaan Olaviin (Olavi Uusivirta) ja päättää ratkaista rahaongelmansa tämän avulla. Olavi tosin huomaa, että Marjaa kiinnostaa lähinnä hänen rahansa, mutta pikku hiljaa kaksikon välit alkavat lämpenemään.

Onnenonkijan huumori toimii, se on lämminhenkistä ja hyväntuulista eikä elokuvasta ole tehty väkisin hauskaa. Hahmot joutuvat todellisiin tilanteisiin ja tapahtumiin voi samaistua, ei tule sellaista fiilistä että "tää nyt on vaan elokuvaa". Muutama kohta tuntui vähän "kliseiseltä", tai ainakin se kun Marja itsevarman tilityksen jälkeen kääntyy kannoillaan ja kaatuu vähemmän arvokkaasti (mutta nauratti sekin!).

Juoni on hyvä, mutta sitä olisi voinut hieman tiivistää, nyt tarina etenee hiukan hitaasti. Elokuva on kuitenkin selkeä seurata ja mukavaa katsottavaa. Erityisesti tykkäsin Olavin ja Marjan autoriitakohtauksesta, siinä on hyvin jännitteitä ja paljastuu, mitä yksi väärinkäsitys, tai tässä tapauksessa perheenjäsenten toiminta, voi saada aikaan. Virheistä oppii ja sitä rataa, tosin Marjan ja Olavin välille jää koko loppuleffaksi vähän vaivaantunut tunnelma, joka ratkeaa sitten kyllä lopuksi.

Vaikka minua häiritsee suuresti, jos hahmolla ja näyttelijällä on sama nimi, Olavi Uusivirta tekee Olavina ihanan roolin. Fiksu, mutta julkisuudesta poissa pysyvä sänkykaupan työntekijä on elokuvan paras hahmo. Minka Kuustonen on luonteva ja tekee hauskan ja hienon roolin, hän sopii Marjaksi hyvin. Sivurooleissa on taitavia tyyppejä, jokainen erottuu omana persoonanaan mutta ei vie huomiota päähenkilöiltä.

Blogimaailman tuominen elokuviin toimii, mutta kommentteja ja hästägejä on vähän vaikea lukea valkokankaalta, ne vaihtuvat niin nopeasti. Muutamat sieltä silmä ehtii kuitenkin poimia ja se riittää. Pidin myös siitä, että Olavi ja Marja ovat aivan eri maailmoista, ja se tulee ilmi varsinkin siinä, että Olavi viihtyy asunnottomien yössä suomiräppiä kuunnellen, kun taas Marja kiertää muotibileissä ilmaisen shamppanjan ja muiden bloggaajien kera. 

Kokonaisuudessaan Onnenonkija on onnistunut hyvänmielen komedia, joka jättää hymyn huulille ja tarjoilee erinomaiset roolisuoritukset. Suosittelen tätä kyllä, saa nauraa ja nauttia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti