torstai 11. tammikuuta 2018

5 leffavinkkiä

Nämä kaikki löytyvät Netflixin valikoimasta.

Maria Lang: Crimes of Passion-elokuvat (2013)

Maria Langin salapoliisiromaaneihin perustuvassa ruotsalaisessa elokuvasarjassa kirjallisuudenopiskelija Puck (Tuva Novotvy), etsivä Christer Wijk (Ola Rapace) ja Christerin paras ystävä Eje (Linus Wahlgren) tutkivat rikoksia 1950-luvun Ruotsissa. Murhamysteerit, ihmissuhdekuviot, alibit ja motiivit kietoutuvat tiukasti toisiinsa tässä kuuden elokuvan sarjassa. Minusta parasta näissä elokuvissa ovat juurikin kiinnostavat ihmissuhdekuviot, taitavat näyttelijät ja kaunis 50-luvun miljöö.


Ego (2013)

Ruotsalaiselokuva kertoo 25-vuotiaasta Sebastianista (Martin Wallström), joka menettää näkökykynsä onnettomuudessa. Itserakas Sebastian saa avustajakseen Mian (Mylaine Hedreul) ja kaksikko oppii tuntemaan toisensa. Myöhemmin Sebastian saa näkönsä takaisin ja vanhat tavat uhkaavat palata. Minä pidin tässä eniten Mian ja Sebastianin välisistä kohtauksista, Sebastianista hahmona ja sujuvasta juonesta.


Valkoinen kuin maito, punainen kuin veri (2013)

Italialaiselokuva kertoo Leosta (Filippo Scicchitano), joka on rakastunut Beatriceen (Gaia Weiss), joka ei tosin tiedä tätä. Juuri kun Leo saa avattua suunsa ja puhuttua Bealle, tyttö sairastuu vakavasti ja Leon maailma järkkyy. Tästä tuli heti yksi suosikkileffoistani! Vallan ihastuttava, raastava ja hieno, juuri sopiva minun leffamakuuni. Eniten pidin Leon ja hänen opettajansa (Luca Argentero) välisistä kohtauksista sekä Bean ja Leon välisistä kohtauksista, elokuvan juonesta ja aika lailla kaikesta, mitä tässä tapahtui. Ihan minulle sopiva!


Healing (2014)

Australialainen Healing kertoo Viktorista (Don Hany), joka määrätään vankilafarmille. Tilalla Viktor alkaa hoitamaan loukkaantuneita petolintuja kahden muun vangin, Paulin (Xavier Samuel) ja Shanen (Mark Leonard Winter), kanssa. Majesteettinen kiilapyrstökotka Yasmine lumoaa Viktorin, ja hän hoitaa tunnollisesti vastuunsa lintujen hoidossa. Kaikenlaista ongelmaa ja tapahtumaa aiheutuu, kun muut vangit ja ihmiset rikollisen elämän ulkopuolelta haluavat mielipiteensä ja toiveensa kuuluviin. Minusta tämä on hieno ja vaikuttava elokuva, linnut ovat valtavan kauniita ja vahvan näköisiä. Eniten pidin Paulista, hieno ja kiinnostava hahmo. Juoni pitää hyvin otteessaan ja ohjaus on oikein hyvä.


Elämäni seinäruusuna (2012)

Amerikkalaiselokuva kertoo Charliesta (Logan Lerman), joka yrittää käsitellä parhaan ystävänsä itsemurhaa ja selvitä elämästä muutenkin. Charlie tutustuu Patrickiin (Ezra Miller) ja Samiin (Emma Watson), johon hän myös ihastuu. Tästäkin pidän paljon, täynnä kaikenlaista nuorta elämää ja kiinnostavia tapahtumia, hyvää näyttelijäntyötä ja toimivia juonenkäänteitä. Lempparihahmoni on Ezra Millerin Patrick ja eniten pidän siitä, miten juoni etenee ja miten aidoilta hahmot vaikuttavat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti