maanantai 24. huhtikuuta 2017

Body Notes @ MimoArt Company

kuvat © Kai Kuusisto
Näin MimoArt Companyn ensimmäisen esityksen, Body Notesin 21.4.

Saliin astellessamme ajattelin, että hei tämähän on alkanut jo ja ehdinkö missata jotain tärkeää parissa minuutissa? Ilmeisesti menossa oli kuitenkin vielä lämmittely esitystä varten, porukka liikkui ympäri lavaa naurahdellen ja venytellen. Pian he sitten katosivatkin kaikki lavalta ja esitys alkoi, tällä kertaa ihan erilaisessa maisemassa. Ai että miten hienosti pimeys ja pienet valoläntit toimivat, on ihan pakko katsoa juuri sinne, missä valoa tietyllä hetkellä sattuu olemaan. Koko esityksen läpi valot luovat tunnelmaa ja pidin niistä kuutiojutuista, joiden sisältä valoa tuli. Valosuunnittelu on ehdottomasti yksi esityksen hienoimmista jutuista, loistavaa työtä Ilmari Karhu!

Neljä tanssijaa, Saska Pulkkinen, Miro Lopperi, Marko Pakarinen ja Mikael Kuosmanen näyttävät lavalla välillä aivan upeilta ja välillä vähän karmiviltakin. Liike on sulavaa, notkeaa ja hengästyttävän hienoa, ihmiskeho taipuu vaikka mihin. Body Notesissa nähdään valtavan monipuolista kehonkäyttöä ja monia erilaisia tapoja liikkua oikein hitaasta liikkeestä räjähtävään voimaan ja nopeuteen. Miten voikin olla näin hauskaa ja viihdyttävää sekä samalla ajatuksia herättävää katsella ihmisten liikettä! Vau.

Sellotaiteilija Sergio Castrillón on todella taitava, hän soittaa kauniisti, vimmaisesti ja voimakkaasti. Sitä katsoo ja kuuntelee mielellään. Lavalla nähdään myös valosuunnittelija Ilmari Karhu, äänisuunnittelija Jaakko Autio ja lavastaja Arto-Oskar Reunanen. Koko luova työryhmä sopii lavalle hyvin ja porukan yhteistyö sujuu luontevasti. Viihdyttävää on katsoa lattiaan teipattavan muovin laittamista ja pois ottamista, ja varsin hykerryttävää on myös tanssijoiden loikkiminen valkoiseen mönjään. Ja mahtavaa nähdä, millaisen kuvan kehot maalasivat kun muovi nostetaan roikkumaan.

Kokonaisuutena Body Notes on riemastuttava, hengästyttävän hieno ja tyylikäs, hauska ja vaikuttava esitys. Monipuolinen liike ja taitava työryhmä yhdessä toimivan valo-, lavastus- ja äänimaailman kanssa tuovat katsojien eteen kauniin ja nokkelan teoksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti