maanantai 15. elokuuta 2016

Mies, joka ei osannut sanoa ei @ Pesäkallion kesäteatteri

kuvat © Mikko Sirviö
En ole ikinä käynyt Pesäkallion kesäteatterissa, mutta luettuani muutamat kehut tämänkesäisestä esityksestä päätin vakaasti istua katsomossa jossain vaiheessa kesää. Täpärälle meinasi jäädä, mutta ihan viimeiseen näytökseen sitten eilen ehdittiin, innostin koko perheen mukaan.

Mies, joka ei osannut sanoa ei eli siis Aimo Niemi (Mikko Laine) palaa Amerikasta takaisin Suomeen ja ryhtyy parisuhdeneuvojaksi. Aimo törmää Millaan (Birgitta Taussi), naiseen, joka tietää mitä tahtoo ja hehän sitten vähän ihastuvat. Mukana pyörii myös Aimon entinen ihastus Anna (Laura Nuuttila) ja tämän mies Kake (Kalle Sulalampi) sekä näiden poika Petteri (Joonas Mäyrä) ja lisäksi paljon muuta porukkaa. Aimo jakelee parisuhdeneuvojaan ja sekoittelee niin naisten kuin miestenkin päitä vinkeillään.

Koko päivän oli satanut enemmän tai vähemmän, ja ensimmäisen puoliajan aikana tulikin sitten vettä ihan urakalla. Vähän kauhistutti kun porukka pyöri lavalla vaatteet vettä valuen mutta onneksi ilma kirkastui eikä satanut enään väliajan jälkeen (ainakaan kovin paljoa). Näyttelijät eivät tuntuneet sateesta piittaavan, hyvä meno jatkui lavalla niin sateessa kuin pienessä auringonpaisteessakin.

Esityksen näyttelijät sekä bändi olivat nappivalintoja, kaikki toimi hyvin ja olisin viihtynyt katsomossa varmaan koko päivän näitä katsellessa. Hahmot olivat kaikki hyviä ja aijai miten hienoa musisointia ja laulua! Varsinkin Rakkaudella on nälkä, Uskoton ja Eloon!-biisit iskivät minuun. Harmi että ehdin vasta vikaan näytökseen, muuten olisin käynyt katsomassa useammankin kerran. Ensivuonna varmasti suuntaan Pesäkallioon uudestaan, niin hyvä show oli tämä!

Oli muuten hyvää makkaraa ja pullaa väliajalla. Ja kiva että katsomoon pääsi heti kun tuli paikalle, yleensä kun pääsee vasta varttia vaille niin on jo jonoa, nyt sai tulla ja mennä omaan tahtiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti