lauantai 11. lokakuuta 2014

Näkymätöntä.

Holly Goldberg Sloan - Näkymätön poika


Kirjassa pidin eniten sen päähenkilöstä Samista. Ihan mahtava tyyppi, niin viaton ja innokas oppimaan kaikkea uutta, sekä erittäin fiksu ja huolehtivainen nuorimies.
Kirjassa en pitänyt sen osittaisesta "sekavuudesta". Pysyin mukana koko ajan mutta varsinkin poikien isä oli vähän outo ja jäi pinnalliseksi hahmoksi, ja isäkohtauksissa tuli vähän sekaannuksia.
Kirjan kansi on hieno. Tähdet vähän isoja mutta muuten ♥
Kirja on 361 sivuinen, mutta yllättävän nopea lukea koska se pitää otteessaan. 
Lukukokemus oli iloinen ja ihana. Näkymätön poika oli suloinen kirja vaikka siinä käsiteltiin vaikeitakin asioita.
Kirja opetti että kaikilla ei oikeasti ole asiat niin hyvin kuin itsellään. Varsinkin pikku- Riddlen astma, jota ei hoidettu mietitytti, yleensä kun astmaan saa helposti lääkkeitä.
Päähenkilö eli Sam (ja ehkä Emily) oli ihana. Rakastuin. Sam oli "jumalainen ilmestys. Toista sennäköistä poikaa ei ollut koko kaupungissa, ei takuulla." Harmi vain, kirja ei sisältänyt kuvaa tästä olennosta.. Sam on myös ystävällinen, oikeudentuntoinen, utelias ja taitava siihennähden että ei ole oikeastaan käynyt koulua. Ja osaa soittaa kitaraakin. Mutta elämä opettaa. Emily oli aika ärsyttävä. Tai aika normaali, mutta jokin siinä ärsytti. Juoni oli rennosti eteenpäin rullaava. Kirjan luki yhdessä hujauksessa eikä sitä oikein malttanut laskea käsistään. Kirjan alussa Sam kuule kuinka Emily laulaa ja tuntee yhteyden tyttöön. Poika alkaa miettiä elämäänsä tytön astuessa sisään hänen maailmaansa. He sopivat tapaamisia salaa ja Samin maailma alkaa avartua. Hän huomaa mitä on "oikea" elämä. Kun hänen isänsä huomaa sen, lähtevät hän, Sam ja pikkuveli Riddle hippulat vinkuen seuraavaan osavaltioon. Kaikki ei suju suunnitelmien mukaan ja lopulta veljekset pääsevät eroon isän hirmuvallasta.
Suosittelen Näkymätöntä poikaa kaikille, joihin vähän erilaisemmat rakkaustarinat, kasvukertomukset tai veljesten välinen tarina vetoavat. Muillekkin, kannattaa lukea! 
Erityismaininta Riddlelle, pikkupoika elää omassa maailmassaan mutta on taitava piirtäjä ja tiukasti mukana kaikessa. Eikä halua luopua Samista. Riddle on ihana pikkutyyppi, 

Mites muut, oletteko lukeneet tätä, tykkäsittekö?

Eka kirjapostaus. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti