lauantai 4. lokakuuta 2014

Musikaalit.

Koska haluan kirjoittaa mutta en keksi mitään niin listaan mun top 3 - lempparimusikaalit.

1. Tohtori Zivago (Michael Weller - Michael Korie & Amy Powers - Lucy Simon)

Anna-Maija Jalkanen ja Tuukka Leppänen © Charlotte Estman-Wennström
Tohtori Zivagon näin yhteensä kymmenen kertaa. Ihan mahtava. Olisin käynyt enemmänkin mutta esitykset loppuivat viime keväänä. Zivagoinnostukseni huumassa lueskelin myös kirjan (se oli tylsä ja paksu) ja katsoin elokuvat (ihan hyvä). Musikaali voitti kyllä molemmat ja vieläkin soi päässä muutama biisi. Lavastus oli ihana. Puvustus mahtava. Roolit vedettiin joka kerta hienosti ja ihan nappivalinnat oli tehty Juriksi, Tonjaksi, Laraksi, Strelnikoviksi yms. jokaiseen rooliin. Toivoisin jossain vaiheessa että Suomessa jossain päin esitettäisiin uudelleen, menisin katsomaan. Ihan täydellinen. 

2. Tarzan (Phil Collins - David Henry Hwang)

Saska Pulkkinen, Sanna Majuri & Elina Aalto © Mirka Kleemola
Tarzankin tähän mennessä on nähtynä seitsemän kertaa. Tarzan on vauhdikas, hauska, koskettava, ihana ja valloittava. Oon ihan rakastunut koko viidakkoon. Apinat on ihan mahtavia, Koko liikekieli ja puvustus tukevat Kongomaista maisemaa. Tarzanit on ihan upeat. Sanna Majuri ja Emilia Nyman tekevät ihanat roolit Kala- apinaäitinä. Matti Leino on hieno Terk, kuten myös Pekka Hiltunen. Kaikki muut roolit ovat mahtavia. Voisin vaan kehua. Tekis niin mieli päästä itsekkin hyppimään liaaneihin ja kiipeilemään viidakkoon. Lavalla tuntuu olevan koko ajan hauskaa ja se välittyy myös katsomoon. Nyt kun biisit on kuultu monta kertaa, saan hillitä itseni etten hoilaisi mukana koko aikaa. Vaikea valinta oli että Zivago vai Tarzan, mutta onneksi ei ole pakko vcalita vaan tämä mun listaukseni onkin vain suuntaa antava. Riippuu päivästä, hetkestä, tunteesta, että mistä mä sillä hetkellä tykkään.

Jee! Minä, Saska Pulkkinen, Jon-Jon Geitel ja Matti Leino © Vilma
3. Wicked (Stephen Schwartz - Winnie Holzman)

© Minä
Se mistä kaikki alkoi. Wickedin olen nähnyt kaksi kertaa, kerran Suomessa ja kerran Lontoossa. Kyllä varmasti käyn vielä katsomassa mutta en tiedä koska. Ihana tarina ja Suomen sekä Lontoon versioissa molemmissa hieno lavastus, puvustus sekä roolitus. Vaikea olla tykkäämättä. Mulla on vaan jäänyt Wicked vähän taka-alalle,  näiden uusien musikaalien jalkoihin. Soundtrack löytyy kyllä ja youtubestrakin soi biisit tasaiseen tahtiin, joten odottelenkin vain seuraavaa Wickediä, missä ja milloin, se selviää kun oikea aika tulee eteen. Lontoossa oli ihanaa kävellä kun ympärillä pyöri busseja ja takseja Ozin- noidat kyljessä. Wicked on upea.

Joo. Tällaista tällä kertaa.

2 kommenttia:

  1. Ihanat suosikit, kaikki nähtynä. Nostan hattua katsomiskertojen määrästä, itse harvemmin käyn toista kertaa (en tiedä miksi) ja ihailen ihmisiä jotka käyvät katsomassa suosikkinsa uudelleen ja uudelleen. Wicked oli kyllä ihana, näistä mainitsemistasi suosikkini, sen haluaisin vielä jossain ulkomailla nähdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Kuulen kyllä ihmettelyä tuosta monta kertaa käymisestä, mutta jos tykkää niin miksipä ei kävisi useampaa kertaa. Wicked on hieno, itse tahtoisin Broadwayllä nähdä! (:

      Poista