sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Eugenius! @ The Other Palace

Scroll down for English
photos © Scott Rylander
Eugenius! on tähän mennessä näkemistäni esityksistä se, jota olen odottanut kaikista eniten. Törmäsin sen musiikkiin ihan muutama päivä sen jälkeen, kun musikaalin esityskausi loppui tämän vuoden maaliskuussa, ja harmittelin Twitterissä, että voihan höh kun tämä meni ohi, mutta sitten minulle vastattiinkin pian, että eipä hätiä, ei tarvitse kauaa odottaa ja hyviä uutisia on luvassa. Ja niinhän niitä oli, sillä Eugenius! palasi The Other Palaceen 1. syyskuuta ja minä suuntasin pari päivää sen jälkeen kakkosriville katsomaan, oliko tämä nyt kaiken odottelun ja ihastelun arvoinen juttu. Oli.

Eugene (Rob Houchen) suunnittelee supersankaritarinaa, josta hänen kaverinsa Feris (Daniel Buckley) ja Eugeneen ihastunut Janey (Laura Baldwin) ovat kovasti innoissaan. Eugenen isä (Christopher Ragland) taas on sitä mieltä, että pitäisi keskittyä kouluun ja läksyihin, eikä tuollaisia sarjakuvajuttuja piirrustella. Koulussa nörttikolmikko Eugene, Janey ja Feris eivät ole kovin suosittuja, ja Eugenen supersankaritarina innostaa suosittua porukkaa (Tom Senior, Alex Tranter, Ben Darcy, Dillon Scott-Lewis, Lauren Concannon, Amy West ja Sasha Wareham) kiusaamaan häntä siitä, varsinkin kun Eugene esittelee tarinansa Theolle (Scott Paige), joka etsii ideakilpailun voittajaa. Voittajalle aukeaa tie Hollywoodiin ja siellä Lex (Alex Bourne) toteuttaa tämän parhaaksi valitun idean elokuvaksi. No, Eugene voittaa, ja siitä lähtee seikkailu Hollywoodissa, jossa kaikki ei olekaan niin taianomaista ja ihanaa, vaan leffabisnes on kovaa, tarina alkaa menemään ihan sivuraiteille ja Eugene ei tiedä mitä tekisi, kun leffa olisi kiva juttu, mutta Lex aikoo muuttaa kaiken, mitä Eugene on kirjoittanut ja suunnitellut. Kaikenlaista ehtii tapahtua, todellisuus ja tarina sekoittuvat ja Eugenen on löydettävä sisäinen supersankarinsa, jotta Lord Hector (Neil McDermott) ei nirhaa koko elokuvatiimiä.

Ai että! Tämä oli niin ihana, hurjan hauska, tarina on loistava, näyttelijät taitavia, musiikki mahtavaa ja koko paketti loistavasti kasassa. Tässä ei oikeastaan ole mitään, mistä en olisi pitänyt tai mikä olisi pitänyt tehdä toisin. Chris Wilkins ja Ben Adams ovat musikaalin takana, he ovat tehneet käsikirjoituksen, musiikin ja sanoitukset, ja onnistuneet luomaan kiinnostavan, mukaansatempaavan ja omanlaisensa esityksen, joka pitää katsomon iloisena alusta loppuun. Aaron Renfreen koreografiat ovat loistavia, iloisia, vauhdikkaita, taitavia ja hauskoja, ja Andrew Ellisin ja Greg Herriottin valosuunnittelu tuo esitykseen paljon hienoja yksityiskohtia. Tämä on uusi musikaali, ensi-ilta oli 22. tammikuuta tänä vuonna, mutta se on kerännyt sankan fanikunnan ja biisit ovat jääneet monelle mieleen, samoin finaalibiisin koreografia, jota minäkin muiden katsojien joukossa iloisesti esitin. Eugenius! sai vielä tälle esityskaudelle kaksi viikkoa lisää, eli se menee Lontoossa 21. lokakuuta asti. Suosittelen ehdottomasti kaikille, sillä tämä on sellainen hyvän mielen esitys, että jokaiselle varmasti riittää jotain hyvää muisteltavaa. Ja vaikka tämä selvästikin on ihan tarkoituksella täynnä huumoria, hauskuutta, vauhtia ja kaikenlaisia tapahtumia, ei esitys silti ole mitään hömppää, vaan siinä tulee esiin niin unelmiinsa uskominen, koulukiusaaminen, huoli siitä, miten muut lyttäävät juuri ne unelmat, joista kaikista eniten välittää, ystävyys, rakkaus ja perhe. Sopivasti yhdistelmä näitä kaikkea, yleisvireeltään varsin hilpeä show, jossa ei kuitenkaan unohdeta sitä, että mikä tahansa hauska ja menevä tarina tarvitsee uskottavan ja huolella rakennetun rungon, jotta se on oikeasti hyvä. Ja tämä on, ihan todella hyvä.

Musiikinkin puolesta tykkään Eugenius!-musikaalista paljon. Se on monipuolista, hauskaa, fiksusti kirjoitettua, kaunista, voimakasta, vähän sekopäistä ja mahtailevaa, koskettavaa, vauhdikasta ja sujuvaa. Sanoitukset ovat hauskoja ja toimivia, ja koreografiat noudattavat samaa linjaa, ne ovat kauniita, vauhdikkaita ja nokkelasti suunniteltuja. Erityisesti Tough Man, G.E.E.K, Who's That Guy, A Little Kiss Ass, The Future's Bright, Hands Up, Happy Endings Don't Exist, Don't Shoot For The Stars, Shoot Higher, Comic Book Kind Of Love ja Go Eugenius! jäivät päähän soimaan, vaikka toki tiesin kaikki biisit jo ennalta, koska olen kuunnellut soundtrackin läpi monesti. Mutta showssa toimivat parhaiten nämä edellämainitut, ja paras niistä on finaalibiisi Go Eugenius!, joka päättää esityksen hienosti. Koko katsomon laulaessa ja tanssiessa mukana ei voi muuta kuin hymyillä ja osallistua ilonpitoon ja seisoviin aplodeihin.

Eugenen roolin sai tällä esitysjaksolla Rob Houchen, joka on ihan mielettömän hyvä! Loistava löytö rooliin, kaikki ilmeet, eleet, pienet liikkeet ja yksityiskohdat tekevät Houchenin Eugenesta täydellisen. Hän on aika vaatimattoman ja super mukavan oloinen tyyppi, joka tahtoo kaikille hyvää ja on ylpeä suunnittelemastaan supersankaritarinasta. Eugenella on vähän hankala suhde isäänsä, mutta ystäviinsä sitäkin parempi, ja kolmikko Eugene, Janey ja Feris on lavalla esityksen parasta antia. Houchen laulaa hienosti, näyttelee upeasti ja tuo lavalle ehjän, luontevan ja moitteettoman version Eugenen roolista. Laura Baldwin näytteli Janeytä jo Eugeniuksen ensimmäisellä esitysperiodilla, ja se näkyy, sillä kaikki rooliin liittyvä on selvästi mietitty huolella ja Baldwin on roolissa kuin kotonaan. Kaikki osuu nappiin, laulu, tanssi ja ennen kaikkea näyttelijäntyö, herkullisia hetkiä nähdään lavalla, kun Eugeneen epätoivoisesti ihastunut Janey kiemurtelee tunteidensa kourissa. Mutta tarpeen tullen hän sanoo Eugenelle suoraan, mitä ajattelee, ja on aina Eugenen puolella ja valmis kertomaan, mitä kannattaisi tehdä.

Dan Buckleyn Feris saa naamalle kestohymyn ja naurun kuplimaan katsomossa, kylläpä on loistava rooli hänellä ja tosi taitava näyttelijä tekemässä. Buckley palasi tekemään Ferisin roolia, eli hänkin on ollut esityksessä mukana ensi-illasta saakka. Who's That Guy ja The No Pants Dance-biiseissä Buckley pääsee loistamaan komedian tulkinnassaan ja ottaa kaiken irti niin koreografioista kuin sanoituksista ja biisien ideasta. Feris on mainio tyyppi, ihan mahdoton ja hauska eikä yhtään suodata juttujaan, vaan puhuu mitä sattuu (positiivisessa, hauskassa mielessä siis). Neil McDermott on loistava Hector, roolissa riittää hauskoja yksityiskohtia ja varsinkin Evil!-biisi on tosi hyvä. Scott Paigen Theo on mahdottoman hyvä, samoin Emily Tierneyn Carrie (varsinkin She's Amazing-biisissä). Alex Bourne Lexinä, Hollywoodin leffapomona, on hurmaava ja ärsyttävä, Lex on tottunut saamaan kaiken mitä haluaa, eikä hän pidä mistään muusta kuin suosiosta ja onnistuneista kuvauksista. Mainitaan vielä Ben Darcy ja Dillon Scott-Lewis sekä Lauren Concannon, jotka jäivät ensemblestä mieleen. Niin, ja mainio Simon Thomas Gerhardina.

Luulenpa, että tästä on tulossa musikaali-ilmiö, jolle riittää innokkaita faneja moneksi, moneksi vuodeksi. Sen verran hyvä meininki tuntui katsomossa olevan, ja moni on tämän käynyt jo tosi monesti katsomassa, eikä sosiaalisessa mediassakaan ole Eugeniusta unohdettu, vaan faniryhmä löytyy ja kehuja ja innostusta esityksestä saa lukea monesta paikasta. Kaikki positiivinen hehkutus on ansaittua, eikä varmaankaan mene kauaa, että Eugenius! valloittaa muutakin maailmaa kuin Lontoota. Ja olisihan tämä ihan todella kiva saada myös Suomeen - vink vink kotimaan teatterit!


I saw Eugenius! at The Other Palace on 4th of September.

I have been so excited about Eugenius! ever since I bumped into it's music on Spotify. At that time, after it had just finished it's first run I thought that I missed the whole show, but luckily it returned. The show is about Eugene (Rob Houchen), a boy who's making his own super hero story with characters like Tough Man, Super Hot Lady, Evil Lord Hector and so on. Eugene's friends Feris (Daniel Buckley) and Janey (Laura Baldwin) are excited about Eugene's story, but the popular jocks (Tom Senior, Alex Tranter, Ben Darcy and Dillon Scott-Lewis) and cheerleaders (Lauren Concannon, Amy West and Sasha Wareham) at school have a great time bullying Eugene and his friends about his comic and because Eugene, Janey and Feris are geeks and proud about that. Well, Eugene wins a competition and his story about Tough Man and everything will be turned to a film by Lex (Axel Bourne). Not everything works out as Eugene would like and the whole movie business and Hollywood and movie making starts to look like a stupid choice. Many things happen and things lead to a situation where Eugene needs to find a superhero within to save the film crew and most importantly his friends.

This was literally one of the best things I have ever seen! Everything was just perfect, there's nothing that I think should have been done differently. The set design, music, lyrics, story, characters, choreography, costumes, lighting, just everything worked so well that I was just smiling and laughing through the whole show. Book, music and lyrics are done by Chris Wilkins and Ben Adams and these guys have done perfect job. Eugenius! is a musical that tells an interesting, funny, original, action-packed, very well written story that keeps you on the edge of your seat until the finale (when you just have to stand up and sing Go Eugenius! while doing the choreography with the rest of the audience). Aaron Renfree's choreography is full of funny, clever and fast moves that work great with the songs and it's amazing to watch the cast dancing and moving on stage when they do such a good job. Ian Talbot has directed this story and he has done amazing job, everything is carefully considered and the feelings and relationships between characters are clear and the humor of the text is brought alive skillfully.

The whole cast is really talented and does a great job. Rob Houchen is perfect as Eugene, he focuses on the details of the role and brings to life everything that makes Eugene so nice, friendly, amazing and lovely character. Houchen has an amazing voice and especially Comic Book Kind Of Love, Happy Endings Don't Exist and Go Eugenius! sound great. Laura Baldwin's Janey is so lovely and funny, Baldwin does amazing job as a girl crazy in love who wants only good things to happen to Eugene. Janey knows when to tell Eugene that he's being an idiot and when to tell that she believes in him and his dreams and his comic book. Baldwin sings beautifully and her Janey is witty and full of great details. Daniel Buckley is just hilarious, his Feris is such an amazing guy and definitely one of the best things in the show. Buckley knows how to do the comedy scenes, he makes the whole audience smile and laugh with just one gesture or word or look. And he does amazing job with the songs as well, especially Who's That Guy? and The No Pants Dance are a pleasure to watch and listen, just so full of everything great. Let's mention a few more cast members... Neil McDermott as Evil Lord Hector is just great, what a role and what a character! And great job with the song Evil! Emily Tierney as Carrie/Super Hot Lady is a very good role, as well as Alex Bourne as Lex and Simon Thomas as Gerhard/Tough Man. Each member of the cast is crazy talented and it's a joy to watch them on stage.

Eugenius! has an amazing score and the music has been playing in my head since I first heard it, but now I also see the scenes and characters in my head when I think about the songs. My favourites are Tough ManG.E.E.KWho's That GuyA Little Kiss AssThe Future's BrightHands UpHappy Endings Don't ExistDon't Shoot For The Stars, Shoot HigherComic Book Kind Of Love and Go Eugenius!. I'm so happy that the soundtrack is in Spotify so I can always listen to the songs when I feel like it.

Eugenius! is a perfect musical for, well, I think it's a great show for everyone. It's such a feel good-musical, with amazing music, great superhero story, lovely and funny characters completed with hilarious humor and a message - believe in your dreams and believe your friends, and everything will work out just fine. And that we all have a superhero within, and we can all find that superhero and do what we have always dreamed of. And not to mention that the whole show is just amazing, it's truly a phenomenal new musical and I'm so happy I got to see it. I'm sure that Eugenius! will find a lot of fans from all around the world now that it has started it's journey on Earth - I know I would be thrilled to see this show on stage in Finland some day!

Go Eugenius!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti