sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Teit meistä kauniin

kuvat © Lars Johnson
Käytiin eilen katsomassa koko perheen kanssa Teit meistä kauniin-elokuva, joka kertoo Apulanta-yhtyeen syntytarinasta. Vaikka bändi ei ole minulle kovin tuttu muutamaa biisiä lukuunottamatta, oli elokuva silti kiinnostava ja viihdyttävä.

Toni (Tatu Sinisalo) muuttaa äitinsä kanssa Heinolaan ja törmää vähän ajan kuluttua Anttiin (Roope Salminen) ja tämän kaveriin Sipeen (Teppo Manner) joiden kanssa perustaa bändin. Bändin nimeksi tulee Apulanta. Basistiksi saadaan vaihto-oppilasvuottaan Suomessa viettävä Mandy (Mimosa Willamo), johon Sipe iskee silmänsä. Mandyn lähdettyä takaisin kotiin basson varteen otetaan Tuukka (Iiro Panula). Tarinaan punoutuu mukaan niin bändin alkuhetket kuin poikien kasvutarina.

Kokonaisuudessaan leffa oli oikein toimiva, vähän hidastempoinen mutta viihdyttävä ja sopivan mittainen. Se onnistui herättämään tunteita, tuli niin naurettua kuin vähän liikututtua myös. Elokuvan musiikki (ja nimenomaan siis taustamusiikki, ei nämä Apulannan biisit) toimi tosi hyvin ja sopi kohtauksiin. Myös Apiksen biisit istuivat leffaan (tottakai) ja kyllähän sieltä tutun kuuloista musaa tuli.

Eniten tykkäsin Teppo Mannerin roolisuorituksesta Sipenä, hän oli ilmeikäs ja herkän oloinen nuori mies ja tekee kyllä hyvän roolin. Myös Iiro Panula onnistuu hyvin ja hänen Tuukkansa on hyvin kiinnostava hahmo. Roope Salmisen Antti on kiihkeästi punk-aatteen takana ja hänellä on pari tosi hyvää kohtausta joita olisin katsonut kauemminkin, hyvä hahmo oli tämäkin. Leffan hienoimman kohtauksen sai näytellä Tatu Sinisalo, se Tonin sillan alla riehuminen oli vaikuttava, vielä kun niin voimakas musiikki soi taustalla ja kohtaus oli kuvattu hyvin niin meikäläinen ei voinut silmää räpäyttää ettei hetki mennyt ohi. Vau. Tonin hahmo oli myös siltakohtauksen ulkopuolella hyvin toteutettu.

Tämähän toki perustuu tositapahtumiin, mutta koska hahmot tai bändin historia ei ollut minulle tuttu, pystyin katsomaan tarinaa puhtaalta pöydältä. Tämä oli mukava leffakokemus, muutkin perheenjäsenet tykkäsivät ja kehuivat näyttelijöitä. Minusta kuvauspaikat oli valittu oikein hyvin ja kuvaus itsessään oli toimiva. Myös näyttelijät onnistuivat hyvin ja leffa tavoittaa vrmasti Apulannan alkuhetkien tunnelmia ja nuorten miesten tunteita hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti