lauantai 12. tammikuuta 2019

Teatteritärpit keväälle 2019

Uusi teatterivuosi on taas alkamassa, joten tässä listaa jutuista, jotka erityisesti kiinnostavat!

Kirsikkatarha, Helsingin kaupunginteatteri
© Ilkka Saastamoinen
Helsingin kaupunginteatterissa Anton Tšehovin Kirsikkatarha herättää ehkä suurimpia odotuksia, tekijätiimi vaikuttaa aika loistavalta ja tykkäsin Tšehovin Vanja-enosta (ainoa miehen näytelmä, jonka olen tähän mennessä nähnyt), joten eiköhän Kirsikkatarha iske meikäläisen makuun. Comeback - räpätessä roiskuu-esitykseen on jo liput, samoin (vihdoin!) Kinky Bootsin uudelleenkatseluun.

Kansallisteatterin kevätkaudesta 2019 onkin blogissa postaus, mutta nostetaan sieltä Sammakkokuningas ja Kaikki hienot jutut.

Oulun kaupunginteatteriin on meiltä kyllä ehkä vähän liikaa matkaa, mutta kovasti kiinnostelisi Rakastunut Shakespeare siellä. No, matkailu avartaa ja toiveissa on, että suunta Ouluun otettaisiin jossain vaiheessa.

Ilta musikaalien parissa, Lahden kaupunginteatteri
© Petri Knuuttila
Lahden kaupunginteatterissa Ikitie tulee ensi-iltaan 23.1. Ikitie-leffasta pidin tosi paljon, joten odotan näyttämöversiota hyvin innoissani. Paljon kehuttu Pasi was here tulee Lahteen myös, ja tätä odotan kyllä tosi paljon! Luulen, että saatan ihastua esitykseen oikein tosissani, se saattaa nimittäin iskeä johonkin hermoon hyvin vahvasti. Kulttuuriosuuskunta kellopeli tuottaa Lahteen kaksi konserttia, Ilta musikaalien parissa ja Ilta Oscareiden tapaan. Näistä ensimmäiseen olenkin jo menossa, ja toinen sattuisi sopivasti synttäripäivälleni, eli eiköhän sekä musikaali- että elokuvamusiikkia mahdu tähän kevääseen.

Lahdesta löytyy myös Teatteri Vanha Juko, jonka kevään kantaesitys Seksimusikaali kiinnostaa erityisesti siksi, että sitä tekemässä ovat taitaviksi tiedetyt Miiko Toiviainen ja Minja Koski.

Keski-Uudenmaan Teatterissa eniten innostuttaa ja kiinnostaa musikaali Viimeiset viisi vuotta. Sen piti tulla ensi-iltaan jo viime syksynä (jos muistan oikein), mutta nyt ensi-ilta koittaa 13.2. Musikaalissa kiinnostaa erityisesti se, että se on kahden näyttelijän esitys, ja se, että hahmot aloittavat saman tarinan eri hetkistä, toinen alusta ja toinen lopusta.

Tampereen Työväen Teatterin Billy Elliot on vihdoin ohjelmassa ensi viikolla, tätä olenkin odottanut innolla. Shakespearen Myrsky tulee tammikuun lopulla ensi-iltaan TTT:llä, ja se olisi kiinnostavaa nähdä myös.

Spiraali, Tampereen Teatteri
kuva © Harri Hinkka, Tampereen Teatteri
Tampereen Teatterissa Spiraali vaikuttaa valtavan mielenkiintoiselta. Se on "taikuutta ja lavahypnoosia sisältävä villi rakkaustarina ja aikaseikkailu", eli hyvin kiehtova juttu tämä. Rikos ruutupaperilla-dekkarikomedia kiinnostaa myös.

Riihimäen Teatterissa Täti ja minä jatkuu nyt keväällä, ja hyvä niin, se on nimittäin näkemättä vielä ja kiva olisi tämä tarina ehtiä katsomaan. POE! - Edgar Allan and the Psychobilly Ravens-musiikkiteatteriesitys vaikuttaa myös hyvin mielenkiintoiselta ja mahtavalta.

Musiikkiteatteri Kapsäkissä on tarjolla mahdollisuus tutustua suomalaiseen musiikkiteatteriin Musiikkiteatteri NYT:in ja Eeva Kontun johdolla, Suomalaisen musiikkiteatterin klubia on siis tarjolla neljä kertaa kevään aikana, ensimmäinen 15.1. Tosi hieno ja kiinnostava juttu tämä klubisarja, ensimmäinen jää minulta väliin mutta muihin aion suunnata. Yksinäisten kaupunki on "uutta suomalaista musiikkiteatteria, draamallinen konsertti, kohtauspaikka" ja varmasti hieno elämys, eli ehdottomasti katsomislistalla.

Aspects of Love, Southwark Playhouse
© Pamela Raith
Lontooseen vie matka huomenna, ja ensi viikolle onkin monenlaista esitystä koottuna. Ne ovat The Curious Incident of the Dog in the Night-time, Aspects of Love, Company (jonka olenkin jo kerran nähnyt), Doctor Faustus ja School of Rock. Lisäksi käyn Avengers S.T.A.T.I.O.N.-jutussa, tämä on tosi mielenkiintoinen ja Marvel-leffojen ihastelijana varmasti viihdyn.

Tässä muutamia esityksiä, joita odotan tosi innoissani, varmasti hieno teatterikevät taas kerran tulossa. Hyviä teatterihetkiä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti