sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Kuuluisa Kiljusen herrasväki @ Ohkolan kesäteatteri

Näin esityksen bloggaajalipulla, kiitos Ohkolan teatteri!
kuvat © Susanna Salmi
Öljymäellä sai 30.6. ensi-iltansa Kuuluisa Kiljusen herrasväki.

Kiljusen perhe on käynyt Helsingissä, ja kotiin palattuaan he saavat reissustaan laskun. Siinä onkin sitten paljon nollia, ja isä (Esa Paukku) ja äiti (Anna Tapper) ovat huolissaan siitä, että milläs tämä kaikki maksetaan. Lapset Luru (Felix Tapper), Mökö (Pihla Rantanen) ja Plättä (Antti Johansson) miettivät tapoja kerätä rahaa, kunnes keksivät, että aletaan kaivamaan öljyä, onhan paikkakin nimeltään Öljymäki joten ihme jos mustaa kultaa ei löydy. Väärinkäsitysten seurauksena Kiljusen perhe on kohta lehtien etusivulla ja heistä ollaan jo elokuvaakin tekemässä. Saadaanpa tarinaan mukaan niin kaivinkone kuin puhuva koirakin.

Kiljusten perhe ja heitä näyttelevät tyypit tekevät hyvää työtä, jokainen perheenjäsen on oma persoonansa ja näyttelijät tuovat hyvin esille oman hahmonsa luonteenpiirteitä. Kiljusille sattuu ja tapahtuu, mutta perhe pitää yhtä ja heillä on hauskaa, tämä välittyi hyvin katsomoon. Muista hahmoista mainittakoon Hanna (Sara Vainikka), elokuvaohjaaja Jone K. Kurakuskin (Ari Lehto) assistentti. Hanna on hieno hahmo, ystävällinen ja kiltti nuori nainen, joka ei halua Kiljusille mitään pahaa tai vaikeuksia. Myös elokuvaohjaaja itse on hyvä hahmo, vähän itsekäs ja kunnianhimoinen tyyppi, joka haluaa onnistua elokuvanteossa. Mieleen jäivät myös toimittajat (Emma Lehto ja Suvi-Tuuli Ihatsu) sekä kaivurin kanssa paikalle saapuneet kyläläiset (Aatu Johansson ja Sara Vainikka).

Oikein vauhdikas ja hyväntuulinen esitys oli tämä, viihdyin katsomossa ja seurasin tarinaa mielelläni. Vähän oli vielä ensi-iltajännitystä ilmassa, mutta sehän kuuluu asiaan. Puvustus, lavastus ja muut rekvisiitat sopivat juoneen hyvin, ja tarinassa oli paljon hyviä käänteitä, jotka oli toteutettu fiksusti. Vuorosanat hukkuivat välillä, kun tuuli niin paljon, mutta kesäteatterissa yleensä ollaankin aina sään armoilla. Mainio kokonaisuus, hymyilyttää ja tarina vie mukanaan. Kaikki toimii ja esitys viihdyttää, mikäs sen parempaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti