maanantai 1. tammikuuta 2024

Teatterinna-palkinto 2024: ehdokasasettelu alkaa

Uusi vuosi alkaa, eli nyt on aika muistella viime vuoden upeita teatterielämyksiä ja niiden tekijöitä. Aivan oikein – on siis Teatterinna-palkintojen aika! Nyt kolmatta kertaa jaettavat palkinnot jaettiin edellisen kerran 5.2.2023. Ihka ensimmäistä kertaa Teatterinna-palkinnot jaettiin 5.1.2020. Edellisten palkintojen voittajia pääsee tarkastelemaan tästä linkistä.

Teatterinna-palkinto tarkoittaa palkintoa, joka jaetaan teattereille, näyttelijöille ja esityksille. Palkinnon saajan päättävät katsojat. Teatterinna-palkintoprosessi etenee seuraavanlaisesti: ensin yleisö saa ehdottaa jokaiseen kategoriaan mieleistään ehdokasta, sitten kolme eniten ääniä saanutta ehdotusta siirtyvät seuraavalle kierrokselle, jossa niiden joukosta äänestetään voittaja.

Voittajille on tarjolla mainetta ja kunniaa, kaikkien ehdotuksia jättäneiden ja voittajaa äänestäneiden kesken taas arvotaan teatterilippuja. Suurkiitos palkinnoista Helsingin kaupunginteatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja Lahden kaupunginteatteri!

Teatterinna-palkintoäänestyksen järjestää Teatterinna-blogi, eikä siinä ole mukana muita tahoja. Arvontapalkinnoissa yhteistyössä Helsingin kaupunginteatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja Lahden kaupunginteatteri.

Tästä lähettämään ehdotuksia!

OHJEET:

Esityskategorioissa ehdotuskelpoisia ovat kaikki vuoden 2023 aikana ensi-iltansa Suomessa saaneet musikaalit, puhenäytelmät ja tanssiteokset, myös ne esitykset, jotka saivat vuonna 2023 uusintaensi-iltansa.

Vuoden kotimainen kantaesitys tarkoittaa nimensä mukaisesti kotimaista esitystä, eli tässä kategoriassa ei ole ehdotuskelpoinen ensimmäistä kertaa Suomessa esitetty, jossain muualla kantaesityksensä saanut musikaali/näytelmä.

Näyttelijäkategorioissa voi asettaa ehdolle näyttelijöitä myös esityksistä, joiden ensi-ilta on ollut ennen vuotta 2023, kunhan näyttelijäsuoritus on nähty vuoden 2023 aikana.

Halutessaan ehdotuksen mukaan voi kirjoittaa myös perustelun, miksi haluat ehdottaa juuri tätä teatteria/esitystä/näyttelijää. Näitä perusteluita hyödynnetään myöhemmin voittajien julkistuksen yhteydessä. Perustelut voidaan julkaista nimellä, nimimerkillä tai anonyymisti.

Ehdotuksia voi jättää tästä päivästä lähtien, ajalla 1.1. - 19.1.2024. Voittajaäänestys aukeaa 22.1. ja on auki 30.1.2023 saakka. Voittajat julkaistaan Teatterinna-blogissa (teatterinna.blogspot.fi) perjantaina 2.2.2024.

Vuoden 2024 Teatterinna-palkinnon kategoriat ovat: 

• Vuoden teatteri 

• Vuoden musikaali

• Vuoden puhenäytelmä

• Vuoden kesäteatteriesitys

• Vuoden tanssiesitys

• Vuoden kotimainen kantaesitys

• Vuoden näyttelijä, musikaali

• Vuoden näyttelijä, puhenäytelmä


Tästä lähettämään ehdotuksia!

Huom. Ehdokkaiden asettaminen ja äänestys tapahtuu Google Formsin kautta, eli vain sitä kautta jätetyt ehdotukset ja äänet huomioidaan. Tietoja käytetään vain Teatterinna-palkintoäänestyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti