keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Teatteritärppejä keväälle 2018

Teatterivuosi 2018 on lähtenyt minun kohdallani hitaasti käyntiin, sillä tammikuussa näin vain kaksi esitystä, mutta tästä eteenpäin kalenterissa on taas tasaisin väliajoin merkintöjä. Tässäpä kiinnostavimmat teatterijutut keväälle 2018!

Helsingin kaupunginteatterissa tulee ensi-iltaan monta kiinnostavaa juttua, niistä ensimmäisenä Rakastunut Shakespeare. Elokuvaversiosta pidän tosi paljon, varsin hurmaava ja ihana. Heikki Ranta pääroolissa lisää myös odotuksia, hän on ollut tosi hyvä edellisissä jutuissa, joissa olen hänet nähnyt. Anna-Leena Härkösen kirjaan perustuva Ei kiitos on myös ehdottomasti katsomislistalla, kirja on luettu ja elokuva katsottu, joten teatteriversio on nähtävä myös. Älä pukeudu päivälliselle- komedia vaikuttaa myös hyvältä ja kaavailenkin sitä synttäripäiväni teatterihetkeksi, kun monta vuotta olen jo syntymäpäiväni teatterissa viettänyt niin tänä vuonna totta kai myös.

Rakastunut Shakespeare/Helsingin kaupunginteatteri, kuva Tapio Vanhatalo
Tampereen Teatterissa nähdään 1918 Teatteri taistelussa joka on ehdottomasti yksi kiinnostavimmista esityksistä ainakin tänä keväänä jos ei koko vuonna. Odotan kovasti että pääsen tämän näkemään, hurjan hienolta ja hyvältä vaikuttaa! Tampereen Työväen Teatterissa nähdään Tytöt 1918-musikaali, tämäkin kiinnostaa oikein paljon, odotan innolla siis. Sisällissodan muistelua on luvassa monessa teatterissa, KOM-teatterissa saa ensi-iltansa Veriruusut-niminen näytelmä, jossa seurataan sisällissotaa nuorten naisten näkökulmasta, joka onkin itseäni eniten koskettava näkökulma.

Kansallisteatterin esityksistä eniten kiinnostaa Lemminkäinen, joka vaikuttaa oikein kiehtovalta ja mielenkiintoiselta esitykseltä. Riihimäen teatterissa taas tutkitaan poliisin työtä ja sitä, millainen poliisilaitos ehkä saattaisi olla vuonna 2028. Virkavalta on esityksen nimi ja siinä poliisiksi pääsee pikakoulutuksella ja tv-sarjojen katselulla. Keski-Uudenmaan Teatterissa tarkastellaan uusioperhe-elämää, exiä ja nykyisiä ja ihmissuhteita noin muutenkin Exän uus ja vanha-komediassa.

Lemminkäinen/Kansallisteatteri, kuva Tommi Mattila
Turun kaupunginteatterissa jatkavat Kybersielut ja Seitsemän veljestä, joita en ole vielä ehtinyt katsomaan, mutta jotka molemmat ovat tosi kiinnostavia. Suurin tapaus on kuitenkin ensi-iltaan tuleva Taru sormusten herrasta, jonka valmistumista olen Instagramista jo mielenkiinnolla seurannut. En ole nähnyt Taru sormusten herrasta-leffoja, mutta esitystä odotan innolla. Uuden Iloisen Teatterin musiikki-ilottelussa on taas kerran hienon kuuloinen näyttelijä/laulaja/tanssijakattaus ja Tuhansien ämpärien maa esityksen nimenä lupailee myös hyvää.

Kevään ylioppilaskirjoitusten jälkeen tarkoituksena olisi suunnata jälleen Englanninmaalle, joten sielläkin on luvassa toki teatteria. The Grinning Man-musikaali kiinnostaisi oikein paljon, se vaikuttaa hienolta! Myös Aladdin olisi kiva nähdä näyttämöllä, leffasta pidän kovasti ja musikaali on varmasti myös hyvä. Wicked totta kai on vaihtoehto  jälleen, se on aina ollut Lontoossa hieno.
The Grinning Man/Trafalgar Studios, photo Helen Maybanks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti