lauantai 24. kesäkuuta 2017

Pokka pitää @ Koskenniskan kesäteatteri

Näin esityksen kutsuvieraana, kiitos Pornaisten Pohjoinen Nuorisoseura!
kuvat © työryhmä, Elsa Kosonen
Koskenniskan kesäteatterissa sai 21.6. ensi-iltansa Pokka pitää-niminen näytelmä.

Emmet (Pasi Jumppanen) ohjaa harrastajateatterille brittiläistä murhamysteeriä ja yksi rooli on vielä täyttämättä. Oman arvonsa tunteva kotirouva Hyacinth Bucket (Leena Laaksonen) ottaa roolin itselleen puoliväkisin eikä siinä auta muun teatteriporukan kuin myötäillä. Murhamysteeriä ovat esittämässä myös Onslow (Erkki Laukkanen) ja Daisy (Mia-Maija Toivanen), Emmetin sisko Liz (Varpu Hapuoja) sekä herra Milson (Atte Köngäs) ja Rose (Susanna Määttä).

Pokka pitää perustuu Keeping Up Appearances tv-sarjaan, jota en kylläkään ole nähnyt eli vertailua siihen suuntaan en voinut tehdä. Esityksen perusteella voisin kyllä katsoa sarjaakin, huumori upposi ja nauratti ja viihdyin katsomossa hyvin, vaikka kesäilta olikin viileähkö. Puvustuksesta varsinkin pidin, siinä vaiheessa kun näytelmän hahmot astelivat ensimmäistä kertaa roolivaatteet päällä näyttämölle niin oikein tyylikästä porukkaa oli lavan täydeltä.

Lempparihahmoni oli ehkäpä herra Milson, jota Atte Köngäs näytteli oikein hyvin, tai sitten hiljainen Richard (Tapio Valonen) joka nähtiin lavalla muutamaan otteeseen. Hyacinth oli myös kiva hahmo, samoi Emmet ja Liz. Näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä, ja varsinkin Hyacinthin peitellessä identiteettiään kokin rooliasu päällään Leena Laaksonen tekee mainiota ja hauskaa työtä.

Onnistunut esitys on tämä, viihdyttävä ja hauska sekä sujuvasti etenevä. Parituntinen kului nopeasti eikä hetkeksikään tullut tylsää. Lava näytti hyvältä ja kaikki toimi, ei paljoa ensi-iltajännitystä ainakaan katsomoon asti näkynyt. Yleinen ilmapiiri oli oikein lämmin ja väliajalla sai buffetista makkaran lisäksi grillattua maissia, nam! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti