maanantai 15. elokuuta 2016

Helsingin kaupunginteatterin näytäntövuoden avajaiset

kaikki kuvat (c) Susanna SalmiTänään oli HKT:n näytäntövuoden avajaiset, kutsu paikalle tuli sähköpostiin jo kesän alussa ja merkkasin heti kalenteriin nämä avajaiset. Lähdettiin sitten koko perheen kanssa katsastamaan makupaloja tulevista ensi-illoista ja ostipa isäni jo muutamat liputkin.

Tilaisuus alkoi kuuden aikoihin ja Peacockiin kerääntyi aika paljon väkeä. (loppu on sitten muistini varassa, en nyt ihan tarkkaan osaa sanoa missä välissä mikäkin esitys esiteltiin) Lavalle nousi ensimmäisenä Asko Sarkola, joka toivotteli meidät tervetulleeksi ja päästi sitten estradille Antti Timosen aka Lordi Farquaadin, joka varsin pirteänä hyppelikin pääkalloin koristellusta linnastaan juontamaan. Farquaad nähdään syksyllä Shrek-musikaalissa, ja roolissa vuorottelevat Timonen sekä Kari Arffman. No, lordi kutsui sitten lavalle sekalaisen joukon satuolentoja, jotka vetäisivät "Friikkilippu" nimisen kappaleen Shrek-musikaalista.


Satuolentojen jälkeen lavalle ilmestyi Kari Arffman, joka toivotteli hänkin kaikki tervetulleeksi ja kertoi vähän Shrekistä ja tulevasta johtajuuskaudestaan, Arffman aloittaa Helsingin kaupunginteatterin teatterinjohtajana loppuvuodesta siis. Antti Timonen palasi Arffmanin jälkeen lavalle ja juonsi sisään Komisaario Palmun erehdys-näytelmän työryhmän.


Komisario Palmu ei ole minulle kovin tuttu hahmo (vaikka tästä samasta tarinasta tehty leffa kuulostaa kyllä tutulta, ehkä olen siis nähnyt sen) joten mielenkiintoista on nähdä hänet sekä tarinan muut henkilöt lavalla, avajaistarjouksella isäni nimittäin hankki liput tätä katsomaan. Hyvältä vaikutti ainakin avajaisissa nähdyn kohtauksen perusteella.

Komisario Palmun jälkeen lavalle tulivat Kenraalin ja Casanovan porukka. Tämän haluaisin myös nähdä, minusta vaikutti kiinnostavalta jutulta. Varsinkin puvustus näytti jo nyt hyvältä ja tarina kuulosti mielenkiintoiselta, joten toivottavasti ehdin katsomaan herrasmiehiä ja markiisitarta loppuvuoden aikana.
Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa V elikkä come back-show vaikutti hauskalta ja varmasti onkin. Taju Sallisesta kertova Taju kuulostaa myös mielenkiintoiselta. Molempia voisin mielelläni mennä katsomaan.
Ei makseta, ei makseta Studio Pasilassa vaikuttaa hyvältä ja hauskalta ja tarina kuulostaa myöskin hyvältä, eli tämä on katsomislistalla. Myös siskoni ilmaisi haluavansa nähdä tämän, joten luultavasti meitä on kohta koko perhe katsomossa.

Sitten nähtiin seuraava pätkä Shrekistä, "Tää päivä se on" niminen biisi jos oikein muistan. Kolme ikävaihetta Fionasta kaipailee prinssiä tornissansa ja laulaa aivan upeasti. Hienoa savua myös ja suomennos kuulosti korvaani hyvältä, tykkään Shrekin biiseistä paljon ja odotan että pääsen kuulemaan suomenkielisiä versioita.

Shrek-pätkän jälkeen oli Lilla Teaternin esitysten esittelyn vuoro, eli ensin Tartuffe ja sen jälkeen Mirakelmetoden. Koska ymmärrän hyvin vain kirjoitettua tai hitaasti puhuttua ruotsia, en oikein pysynyt kärryillä. Molemmista näytelmistä kerrottiin kuitenkin myös suomeksi, ja molempien juonet kuulostivat hyviltä. Jos tässä opin nopeasti paremmaksi ruotsintaitajaksi niin voisin hyvin kuvitella meneväni katsomaan.

Lillanin esitysten jälkeen oli viimeisen Shrek-esittelyn vuoro, kappaleen nimeä en nyt enää muista, mutta "Who I'd be" on englanninkielisen version nimi. Hyvin lauloi porukka taas lavalla ja hyvältä kuulostivat myös sanat, innolla odottelen jo ensiviikon ensi-iltoja ja koko musikaalin näkemistä. 


Tämän jälkeen siirryttiinkin sitten lämpiöön, jossa sai Shrek-julisteita, jäätelöä ja Hartwallin ihanaa päärynälimonadia. Jutusteltiin siinä vielä tuttujen, tuntemattomien ja muiden kanssa ennen kotiinlähtöä.

Kiitos HKT:lle avajaisista, mukavaa oli ja teatterissa nähdään!

Antti Timonen eli Lordi Farquaad
(c) Johanna Salmi
Matti Leino alias Aasi
(c) Johanna Salmi
Matti Leino sekä Petrus Kähkönen eli Shrek
(c) Johanna Salmi
Matti Leino, Petrus Kähkönen ja Anna-Maija Tuokko (Fiona)
(c) Johanna Salmi
Laura Alajääski eli Fiona
(c) Johanna Salmi
Jon-Jon Geitel aka Shrek
(c) Johanna Salmi
Tänne siis jo ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti